středa 28. května 2014

Mac Alluring Aquatics - Aphrodites Shell bronzer



O mém prvním nákupu a nadšení z kolekce Alluring Aquatics jste si mohli přečíst v minulém článku. Byla jsem se svým výběrem spokojená a naivně jsem si myslela, že nic dalšího nepotřebuji. Pak ale přišlo uvedení kolekce na americký trh a celá blogo/youtube sféra začala básnit o tomto bronzeru. A co na to já? Letěla jsem do prodejny Mac s tím, že to prostě zkusím. Moc šancí jsem tomu samozřejmě nedávala, protože hodně věcí bylo vyprodaných, ale Mac na Andělu ještě několik posledních kousků měl.  



 A od toho dne začala obrovská love affair. Tenhle multi-dimension bronzer prostě miluji. Proč?

1) unikátní béžovo-růžový podtón
2) konzistence - vytváří efekt druhé kůže
3) no tak jo, balení samozřejmě taky není k zahození=)



No prostě je to úžasný bronzer, který může suplovat i tvářenku. Dodá tvářím dimenzi, se správným poměrem bronzujících složek a těch rozjasňujících. 

Ta konzistence je kapitola sama pro sebe. Někomu nevyhovuje, že se složitě nabírá a není to pigmentovaná bomba...já si ale naopak rochním blahem. 

Nejde to s ním totiž přehnat a i v intenzivnější vrstvě vypadá dobře. Není to žádný Nars, do kterého lehce ťupnete a pak hodinu roztíráte do ztracena.

V kombinaci s Sea me, hear me tvářenkou je to pecka. Za poslední týden jsem dostala hoooodně komplimentů a viníkem je tato kombinace=)


Pro srovnání vlevo swatch Too Faced Chocolate Soleil...vidíte ten růžový podtón?!=) 


Takže pokud váháte, jděte do něj! 

pátek 9. května 2014

Clarins Instant Light lip balm



Začněme tím, že výrobků na rty není nikdy dost a o těch, které o rty i pečují to platí dvojnásobně. O Clarins Instant Light jsem toho slyšela hodně a skoro všechny ohlasy byly pozitivní, takže bylo jen otázkou času, kdy podlehnu. Původně byly v nabídce jen tři odstíny, nedávno doplnily řadu o další tři a je tedy z čeho vybírat. Já jsem si vybrala ten "nejtmavší" odstín, 06 Rosewood. 

Jak asi správně tušíte, žádnou intenzivní barvu nečekejte. Jde spíše jen o lehké tónování, ale to vůbec nevadí, protože si k výraznější barvě pomůžete jednoduše konturkou. A co je na tomto balzámu tak dobré?


Vůně. Je nádherně sladká, konejšivá...taková jemnější verze vanilky od Macu. 

Textura. Balzámová, ne moc lesklá a ne moc lepivá. Když rty začínají trochu pnout a naesete Instant Light, tak se rty cítí jako v peřince.

Aplikace. I když jsou pěnové aplikátory hodně zatracované, tak tento je úžasný a má velkou zásluhu na tom, jaký máte při aplikaci pocit. 


Je to prostě ideální věc do kabelky na takové to zkrášlování v průběhu dne. Skvěle vám poslouží, když máte na rtech zbytky barvy po rtěnce, protože Instant Light uleví rtům a vy si namixujete tu ideální šťavnatou barvu. 

Já jsem nadšená a věřím, že vy budete též. A cena není nijak závratná, v Sephoře je mají za 400 Kč a se slevou se dostáváme na příjemnou sumu.

Znáte, používáte?


pondělí 5. května 2014

Mani Monday - Essence Nail Candies 05 Sugar pie, honey bunch


Slibuji, že toto už je opravdu poslední kousek z kolekce Nail Candies, který vám budu na blogu ukazovat. Tento šeříkový lak se mi ale z dostupných odstínů líbil na nehtech úplně nejvíc, proto jsem se rozhodla pro samostatný post.

A proč je nejhezčí? Protože je jedinečný. Nemá tak výrazný mléčný základ, jako ostatní odstíny. Po nanesení má takový skelný průzračný efekt a dělá úplně luxusní manekýnské nehty. Ne takové ty bez života, ale jiskřivé a svěží.



I když se v lahvičce tváří jako fialkový, tak na nehtech jde spíš do jemné studené růžové s kapkou fialového podtónu. Ze zkušenosti vím, že studenější neutrálky se ke světlejší pokožce hodí mnohem víc než ty teplé. Odvádí pozornost od nedokonalostí nehtů a hrají si svoji vlastní hru. Skoro bych řekla, že je sourozencem oblíbeného 152 Give me nude...jen s lehkým barevným nádechem.

Musím říct, že na fotce se lak netváří nijak úchvatně, ale v reálu je to mnohem lepší. Marně jsem hledala podobné laky u dražších značek...vždy to mělo nějaký háček, moc krycí, skoro neviditelné, špatné nanášení, nesprávný odstín atd. U Nail Candies jsem ale toto řešit nemusela.


Tak které odstíny bodují u vás?



sobota 3. května 2014

Mac Alluring Aquatics - první dojmy


Ač mě Mac limitky nechávají obvykle chladnou, tak tahle orosená tyrkysová mi nedala spát. Takže první květnový den jsem využila blízkosti Mac prodejny a šla jsem se jen podívat=)) Paní hned ochotně nabízela, že mi něco vyzkouší a výběr padl na tvářenku v odstínu Sea me, hear me. No a po pár profi tazích na mě ze zrcadla koukala nová osoba. No a když paní viděla, že jsem nalomená, tak začala honem rychle, že vyzkoušíme i rtěnku. A rtěnka v odstínu Mystical sedla stejně hezky jako tvářenka, takže z původního windowshopping se to zvrtlo v regulérní nákup.


Ale já toho vůbec nelituju. Rtěnky Mac zbožňuju a pěkné neutrální tvářenky se neztratí. Je mi jen trochu líto, že v této kolekci nepřišli s nějakým pudrem, aby se lidi tak pěkným obalem mohli kochat co nejčastěji. Kolikrát denně dáváte tvářenku? Já jednou...ale pudr se dá aplikovat mnohem častěji=)




Extra Dimension Blush in Sea me, Hear me

Nevím proč, ale čekala jsem, že balení bude trochu těžší, víc kovové, víc omg... Překvapením bylo, že tvářenka je úplně lehoučká a na dotek dost plastová. To jen abyste toho od obalu nečekaly víc než může nabídnout.

Oficiální popis říká, že jde o pink beige, ale já bych řekla, že je to typická rosewood barva s kapkou korálové až cihlové. Na ruce vypadá trochu teplejší než ve skutečnosti je, na tváři je to pěkná neutrální každodenní barva.

I když mám ráda nejrůznější odstíny tvářenek, tak nejčastěji stejně sahám po těch univerzálních hnědo-růžových, které obličej zároveň vykonturují a nekonkurují si s očima nebo výraznější rtěnkou. Prostě jen celý look zkompletují.

Tahle dělá moc sofistikovaný a uhlazený efekt. Taková high society tvářenka. Určitě to není typicky letní ani zimní barva, je to celoroční univerzálka.

Zajímavé je, že jak den postupuje, tak vypadá líp a líp. Ráno po první aplikaci se mi na ní vždy něco nezdá, ale když se po pár hodinách ve městě podívám na svůj odraz, tak se nestačím divit. Slušivá je moc. A holky...drží jako přibitá. Fakt těch 7-8 hodin se nikam nehne.

No a aplikace je kapitola sama o sobě. Konzistence je taková podivně vábivá, skoro jako plastová atrapa. Přejíždíte prstem nebo štětcem a žádné prášení, žádná maslíčková textura...říkáte si, mám na tom štětci/prstě vůbec něco? A máte. Není to žádná bomba pigmentace, kde se pomalu bojíte dotknout se povrchu štětcem, klidně tím štětcem můžete hezky šmrdlat a nepřeženete to.

Takže verdikt - tahoun celé kolekce a mimořádně pěkná tvářenka. Zítra přidám fotky a swatche jiných podobných tvářenek, ať máte nějakou představu.

Cena 750Kč


Mystical Lipstick - Cremesheen

Jak už jsem psala, Mac rtěnky mám hrozně ráda a i kdybych si je nevozila z USA, tak za ně těch 500 Kč v Čechách bez mrknutí oka dám. Oblíbený finish samozřejmě Cremesheen, miluju na něm jeho hutnost, polomatnost, ale zároveň přirozenost, krytí....no a vůni Mac rtěnek pro mě zatím nic jiného nepřekonalo.

O Mystical platí v podstatě to samé jako o tvářence, je to naprosto univerzální, každodenní slušivá barva, která se dá nanést v různých intenzitách a pokaždé bude vypadat trochu jinak. Silnější vrstva jí přidá až trochu malinový nádech, v běžné vrstvě to bude taková klasická pink-brown.

Z celé kolekce je to podle mě jediná rtěnka, do které má smysl investovat.

No a na wishlistu mi zbyla ještě jedna položka, a to konturka Half Red. Je to krásná burgundy barva, která s rtěnkou Mystical tvoří velmi zajímavou kombinaci...takový nevinný vampy look.

Cena 550 Kč

Chystáte se na něco z této kolekce?
Jak se vám líbí?