úterý 18. března 2014

Catrice Re-Touch Light Reflecting Concealer

Catrice kosmetika byla donedávna úplně mimo pole mého zájmu a nechávala mě naprosto chladnou. To už ale tak úplně neplatí, protože jsem velkou náhodou objevila jeden zajímavý produkt.



Jedná se o Re-Touch Light Reflecting Concealer, ten můj je v odstínu 020 Light Beige.




A co mě přimělo k jeho nákupu? Hned dvě věci. Potřebovala jsem lehký korektor na oční okolí a začalo se mi stýskat po YSL Touche Eclat, po jeho lehkém krytí, andělském rozjasnění, luxusním obalu, ikonické pověsti. No a skončilo to tak, že jsem ve stojanu Catrice zavadila okem o něco, co YSLvzdáleně připomínalo. Krásný stříbrný elegantní obal a voila...jmenovalo se to Light Reflecting Concealer. Takže tušíte správně, hned se mnou jel domů.



A od té doby jsme nerozluční. Vídáme se ráno, přes den...a někdy i večer, když potřebuju ultra rychlou vzpruhu a rozjasnění obličeje. 

Funguje na podobném principu jako Guerlain meteoritky, není moc vidět, ale přeci jen trochu je. A ta troška je odpovědná za to, že působíte přirozeně a svěže. Má to sice daleko od efektu Kim Kardashian, kdy vás světlost a bezchybnost míst pod očním okolím úplně oslepuje. Je to spíš takový girl next door efekt, sice to není na focení pro Vogue, ale sluší vám to tak akorát, aby to ve dne nepoutalo zbytečnou pozornost=)




Kryje lehce, spíš rozjasňuje. Líbí se mi na něm, že není tak suchý jako například Dream Lumi od Maybelline. Přesto si na pokožku pěkně sedne a zůstane. Ani na denním světle a v zvětšovacím zrcátku ho neuvidíte.

A zmínila jsem cenu? 105 Kč.



Máte s tímto korektorem nějakou zkušenost? 

pondělí 17. března 2014

Essence Jewel Effects - Million Dollar Baby

152 Give me nude + 23 Million dollar baby

Dnes jen taková rychlá nehtová inspirace. Z nových efektových Essence laků mě kromě růžovo-stříbrného feather effects (o kterém jsem psala tady) zaujal ještě tento jewel effects v odstínu Million Dollar Baby. Njn, já z těch třpytek asi nikdy nevyrostu...a čím třpytivější, tím lepší=) Alespoň na jednom nehtu!  

Po prvním tahu štětcem jsem byla trochu překvapená, protože jsem čekala, že to bude takový klasický šupinkový lak, ale ve skutečnosti jsou to třpytkové hexagonky usazené v hustém průhldném základu. 

Nenanáší se zrovna nejlépe, aby byl nehet rovnoměrně pokryt potřebujete 2 vrstvy...a 2 vrstvy znamená, že budete mít na nehtech pořádný nános. S tím samozřejmě souvisí i delší schnutí. 

No ale ten efekt je je podle mě moc povedený. Na sluníčku nehty opravdu září do dálky a lak je ideální jako accent nail. 


Co na něj říkáte?


pátek 14. března 2014

Oblíbenci Únor 2014




Polovinu března už máme skoro za sebou, ale o únorové oblíbence jsem vás ochudit nechtěla. I když jsem možná i mohla. Jak se teď tak dívám na výběr únorových produktů, tak žádné nové úchvatné věci tu nevidím=) Někdy je ale dobré prohrábnout kosmetickou sbírku a budete se divit, jaké poklady v ní najdete...


....jako třeba Too Faced paletku Natural Eyes, která je natolik dobrá, že ji často upřednostňuji i před Naked, je univerzální, plná máslových stínů v krásných neutrálních tónech, obsahuje třpyt i mat v pěkně nakombinovaných odstínech.


...nebo třeba ikonickou Coralistu od Benefit. Tomu říkám tvářenka, která obrátila tvářenkový svět naruby. Kombinace růžové a korálové a jemný saténový finish z ní dělá ideálního adepta na přicházející jarní líčení. Malý tip ohledně aplikace, zkuste na ní stippling brush!


...nebo profláklé a neoblíbené BB od Garnier a Loreal, které mi v únoru dělalo každodenní společnost. Loreal po cvičení, protože na něj nebylo potřeba dávat pudr a dělal pěknou sametovou pleť a Garnier zase na běžné dny, kdy sjednotil pleť a hezky se přes něj nanášel pudr a celkový efekt byl takový no makeup makeup=) A jak to že Garnier BB fungovalo? Malý tip, který funguje u většiny make-upů…po nanesení odsajte přebytečný maz do papírového ubrousku a budete se divit, jak se vzhled a výdrž make-upu upgraduje=)


Na tělo jsem si oblíbila solný olejový peeling z Rossmanna, který za necelých 100 Kč skvěle odstraňuje odumřelou pokožku, vyživuje ji a hodně mi připomíná Lush Sea Salt. Příště si už budu muset vyrobit nějaký DIY, protože to vypadá strašně jednoduše...sůl+olej=)


Odličovala jsem nejdřív micelárkou Loreal, po ní tou od Garnier, u které hodlám zůstat i do budoucna. Teď navíc mají v DM slevu 25% na všechny přípravky na pleť, takže dobrá příležitost zásobit se dalším kouskem.


No a na nehtech to byly celý měsíc jen světlé pastelové barvy. Celá tato mánie začala lakem 152 Give me nude baby a přenesla se i na mnohé z vás=) a pokračovala s Nail Candies ve čtyřech nádherných jarních odstínech.

Takže oblíbenci února už jsou pasé a brzy se těšte na ty březnové...tam to bude o poznání zajímavější! 

středa 12. března 2014

Hennování a pár postřehů k Hennecolor


Jak už asi mnohé z vás ví, hennu miluji a je to jediná barva, kterou na vlasy používám. Nedám na ni dopustit a její účinky chválím kudy chodím=)

Dlouhá léta jsem používala obyčejnou hennu z DM a byla jsem s ní spokojená. Když se z henny stalo populární téma, vyrojilo se mnoho odkazů na jiné alternativy a tak jsem se jala experimentovat. 

Moje přirozená barva vlasů je středně hnědá, ale vždy se mi líbily takové ty teplejší odstíny se zlatým odleskem a tímto směrem se ubíralo i mé hennování. Abych docílila světlejšího tónu, který s klasickou hennou není možný, musela jsem trochu zapátrat. Osvědčil se mi jeden jednoduchý trik, který spočívá v aplikaci zesvětlujícího spreje...úplně stačí obyčejný zesvětlovač Balea z jejich blond řady. Nastříkala jsem na celé vlasy, vyfoukala a o trosku světlejší tón byl na světě. 

Po týdnu jsem aplikovala DM Hennu v odstínu Ořechově plavá a docílila jsem krásného odstínu teplé hnědé, která se na sluníčku zlatě leskla, vlasy nebyly jednolité, ale přirozeně natónované. 

Asi před půl rokem jsem vyzkoušela pravou indickou Reshma Henna. To byl omyl, který nakonec nedopadl vůbec špatně. Henna nesla název Natural Highlights a já jsem skončila se zářivě měděným odstínem. Po prvotním šoku jsem to nechala být a po pár měsících se barva úspěšně vymyla a zůstal docela pěkný odstín. 



Moje poslední hennování se neslo v duchu Hennecolor v odstínu Blond Doré, které bylo míněno hlavně jako vlasová kůra. Moc jsme si ale nerozuměly. Henna měla dost špatnou konzistenci, při aplikaci tvořila i v tekutějším stavu hrudky, nenanášela se rovnoměrně. Přestože vůni henny mám docela ráda, tak tato tedy "nevoněla" vůbec hezky. Po henně mám obvykle posílené a zpevněné vlasy, po této byly jemné a rozlítané. Sice přidala vlasům trochu zlatého lesku, ale příště určitě zalovím v jiných vodách. Láká mě Khadí, ale tam si nejsem jistá odstínem nebo zkusím Silk Naturals, které chválí Trb.

Takže toť vše a těším se na vaše tipy ohledně henny=)


  

pátek 7. března 2014

New blog, new life, Zlatosfera Life!

Pokud se chcete dozvědět něco zajímavého nejen o kosmetice, ale rozšířit své obzory o zajímavá témata z nejrůznějších oblastí, tak budu ráda, když mě navštívíte na mém novém blogu



A o čem bude? O všem zajímavém, čím nechci zahlcovat kosmetický blog, ale o co by byla škoda vás připravit. Cestování, cvičení, healthy lifestyle, trochu fashion, knížky, filmy, jídlo….no prostě takový ten správný miš maš!

První článek je o jarní sportovní výbavě a už čeká na přečtení=)




čtvrtek 6. března 2014

Essence Nail Candies 6in1 nailpolish aka Bonbonky pro vaše nehty



Ať už máme na Essence jakýkoliv názor, tak na jednom se můžeme shodnout. Věci na nehty jim vážně jdou. Už z promo fotek jarní obnovy sortimentu mi bylo jasné, že Nail Candies skončí v mém košíku jako první. Vkládala jsem do nich velké naděje a nejenže je naplnily, ale dokonce předčily veškerá má očekávání. Tyto nehtové bonbonky jsou prostě úžasné a jejich pastelové odstíny do dálky volají jaro je tady=) 

6v1 zní hezky a vlastně většinu z toho i plní, ale to nebude pro nikoho hlavní pohnutkou k nákupu. Výběr barev je opravdu velmi povedený, od bílých přes růžové až po mentolový odstín. Vše ale pěkně tlumené, pastelové a jen s mírným náznakem barvy. Přesto ale dokáží s nehty divy. Po nalakování vypadají nehty upraveně, ale přesto zajímavě a chic. 

Lakují se skvěle. Mají jeden z těch relativně tenkých průhledných štětečků a konzistence laku je tak akorát, ne moc hutná ani moc tekutá. Nedělají při lakování mapy, díry a nanášejí se naprosto rovnoměrně. To je pro mě u světlých laků alfou a omegou.

Dalším zajímavým faktem, kterého jsem si všimla až při samotném lakování je obsah mini rozjasňujících částeček. Je to stejný efekt, jako když se v zimě třpytí sníh. To lakům dodává lesk a živost...někdy totiž pastelové barvy mají tendenci působit až moc unyle.

S výdrží jsem neměla problém, neolupují se z konečků nehtů a 4 dny v pohodě dají. Podle oficiálního popisu by měly i vonět, ale toho jsem si opravdu nevšimla=)

A teď už se můžeme podívat na jednotlivé odstíny...


04 Sweets for the sweet

Pěkná neutrální barva s teplým podtónem a více mléčným krytím než třeba oblíbený 152 Give me nude, baby. U všech laků stačí dvě vrstvy, já jsem ale dávala tři, aby vynikly jednotlivé barevné nuance. I ve třech vrstvách schne relativně dobře a rychle, takže s tímto jsem neměla nejmenší problém. 


01 Oh Lolli Lollipop

Růžovější varianta předešlého laku. Má teplý podtón, přesto vypadá na nehtech velmi slušivě a upraveně. Podle mě jde o dobrou alternativu k tělovým barvám, protože obsahuje trochu víc barvy a tím pádem více vynikne, ale bez toho, aby na sebe poutal přílišnou pozornost.


06 Soda pop and Candy shop

To je můj osobní favorit, protože je to opravdu bonbonkova barva, která je na jednu stranu tlumená, ale na druhou nehty pěkně rozzáří a ozvláštní. Je to žvýkačková růžová v pastelovém provedení. Co víc si přát=)


Co říct závěrem? Už dva týdny nelakuji nic jiného a myslím, že mi to ještě nejakou tu chvilku vydrží. A vám silně doporučuji je vyzkoušet, nebudete litovat.

Aby to bylo ale trochu napínavější, tak ten úplně nejlepší odstín si nechám zase na příště=)

Jak se vám Nail Candies líbí?

Máte vyzkoušeno?