čtvrtek 31. října 2013

Kosmetická zklamání poslední doby - Physicians Formula, Eos, Revlon, Maybelline

Obvykle tady chválím, ale dnes budu trochu hanit. Připravila jsem výběr věcí, které mě v poslední době zklamaly. Jde o výrobky značek, které mají jinak výborné produkty, které patří mezi mé stálice, proto si myslím, že je důležité zmínit těch pár černých oveček, ať se zbytečně nespálíte nesprávným nákupem a na značku jako takovou úplně nezanevřete=)


1) Physicians Formula Healthy Wear Bronzing Powder


Physicians Formula je zářným příkladem značky, která mě nepřestává udivovat. Objevila jsem jí teprve nedávno a úplně jsem jí propadla. Má naprosto úžasné produkty, které pro vás budu v budoucnu postupně recenzovat. Tento bronzer z řady Healthy Wear je ale výjimkou. Ač je ukryt v rozkošném letním balení, samotný bronzer je velké zklamání. Je hrubě namletý, suchý, práší, pigmentace je skoro nulová, má našedlý nádech a nevzhledné třpytky. Něco z těch neduhů bude asi způsobeno i tím, že obsahuje SPF 50. Takto vysoký faktor není obvykle v dekorativní kosmetice k užitku. 

Abych to ještě více zobecnila, tak se celkově řadě Healthy Wear vyhněte velkým obloukem.

2) Loreal Colour Riche Balm, odstín Rose Elixir


Tento balzámek byl sice příjemný, ale je předražený a neplní moc funkcí. Nebarví, nehydratuje, ze rtů se rychle ztrácí a celkově se v této kategorii dají podle mě najít mnohem lepší výrobky.


3) Maybelline Fit Me Gel Stick



Na tuto novinku od Maybelline jsem se těšila, protože drogérie nenabízí dostatek možností, co se tuhých make-upů týče. Hlavním problémem je výdrž, která je velmi nízká. Tyčinka nematuje, přestože je to hlavním lákadlem produktu. Na pleti nevypadá přirozeně a zvýrazňuje nerovnosti pleti. Takže další ne.


4) EOS Pomegranate Raspberry Lip Balm



EOS vajíčkové balzámky nejde nemít rád. Já nejsem výjimkou, ale tato červená nová varianta je nic moc. Textura je jiná než u ostatních variant, málo hydratuje a vůně je naprosto otřesná. Je mdlá a po malinách nebo granátovém jablku není ani památky. Naopak Sweet Mint je super, hutnější, hydratační a voní sladce mátově.



5) Rimmel Show Off



Toto je jedno velké zklamání. Vybrala jsem si špatný odstín, 200 Comet, který jde až příliš dohněda, v silnější vrstvě má dokonce našedlý nádech. Textura, pocit na rtech, vůně...nic pro mě. Je to jako nanášet si na rty nějakou chemickou umělotinu a to není moje představa o ideálné barvě na rty.


6) Revlon Lip Butter Creme Brûlée


Revlon Lip Butters patří mezi moje oblíbené produkty na rty. Jsou pro mě takovým levnějším sourozencem Dior Addict Lipsticks. Moje oblíbené odstíny jsou Pink Truffle a Peach Parfait. Creme Brûlée je ale jak od jiné značky. Nebarví, má perleťové?! odlesky, suchou texturu a neumím si představit, komu by tento odstín mohl slušet. Takže Lip Butters ano, Creme Brulle ne.

Tak toto jsou moje propadáky a ráda si poslechnu, co v poslední době nezaujalo vás.

sobota 26. října 2013

Loreal Youth Code Texture Perfector Serum - Lancome Visionnaire v levnějším kabátě.


Dnes vám představím svůj velký objev z oblasti pečující kosmetiky. Řeč bude o Loreal Youth Code Texture Perfector Serum (evropská verze nese název Skin Perfecting Serum). Z této řady se na našich pultech už objevila micelární voda, která podle mnoha ohlasů není vůbec špatná a je přirovnávaná k ikonické Biodermě.

Toto sérum má zlepšit kvalitu pokožky, vyrovnat tón pleti, přidat jas, stáhnout póry a redukovat jemné vrásky. Začněme tím, že balení je naprosto perfektní. Ombré růžová skleněná lahvička, ať chceme nebo ne, strhává pozornost. Co se balení týče, tak inspirace u dražšího sourozence Lancome je zřejmá. 

A inspirace značkou Lancome nezůstane jen u balení. Obsah tohoto séra je skoro totožný s obsahem známého modrého Visionnaire séra, obsahuje totiž stejnou účinnou látku LR 2412 4%, na kterou láká zákaznice i Lancome. To není nic překvapivého, protože Loreal i Lancome v tom jedou spolu a s odstupem doby se přípravky prodávané v Lancome hávu transformují do levnější varianty pod názvem Loreal. 

Zajímavé je, že po prvních pár použitích mě napadlo přesně to samé. Séra Visionnaire i Skin Perfector jsou si extrémně podobné, pocit na pleti, textura i výsledky jsou skoro identické. Visionnaire byl mým oblíbeným sérem od Lancome, takže mám radost, že už nemusím utrácet horentní sumu za efekt, který na mé pleti vytvářel Lancome. Teď už můžu s klidným srdcem přesedlat na Loreal=)








Sérum má mléčnou barvu se světlým růžovým odleskem, který je dán obsahem mica pudru a pomáhá dosáhnout efektu rozjasněné pleti. Aplikace je velmi příjemná, do pleti se vsakuje hned a po použití mám pocit okamžité úlevy. Ten pocit byl vždy highlight mé každodenní rutiny. 

Nanášela jsem ho přesně tak, jak je demonstrováno v tomto videu a takový  způsob aplikace se mi velmi osvědčil. Krátké rychlé tahy jedním směrem, ze středu obličeje do stran, žádné chaotické zapracovávání produktu=)



Sérum jsem používala přes dva měsíce ráno a večer a můžu říct, že výsledky jsem zaznamenala. Tón pleti je sjednocenější, jasnější, textura je hladší a celkově pleť vypadá svěžeji. I při aplikaci make-upu vidím rozdíl. Lépe k pleti přilne a výsledný efekt je moc pěkný.

Těm z vás s citlivou pletí se může příčit obsah silikonů, alkoholu a dost výrazná parfemace, ale to je taková klasika, která dělá z Lancome nebo Loreal séra to, čím je.





Já jsem s tímto kouskem moc spokojená a myslím si, že gigant Loreal odvedl dobrou práci. Potěšující je i fakt, že nyní si můžete užívat benefitů séra Visionnaire za zlomek jeho ceny. 


Co vy a séra?

Máte zkušenost s Visionnaire?



pátek 25. října 2013

Na co se můžete těšit...Chanel, Clarisonic, Hourglass.

Tyto tři recenze už nosím v hlavě nějaký ten pátek. U jedné z nich to bylo dáno pouhou prokrastinací, u ostatních dvou to bylo tím, že jsem nebyla schopná se rozhodnout, jaké vlastně jsou.

O všech třech produktech se v poslední době hodně mluví, ale v české blogosféře zatím nebyly náležitě prozkoumány a popsány, takže doufám, že pro vás tyto recenze budou přínosné i zajímavé.


1) Clarisonic Mia / Mia2


Clarisonic už j k dostání i v české Sephoře, takže recenze je více než namístě. Je to ikonická věc, která je tak trochu zahalena tajemstvím, takže se pokusím shrnout své myšlenky do informativní recenze, ať můžete začít psát dopisy Ježíškovi=)


2) Hourglass Ambient Lighting Powder


Ambient Lighting Powders značky Hourglass způsobily v USA naprosté šílenství a odstartovaly vlnu neviditelných zkrášlujících multifunkčních pudrů. Vidíte, že jsem nezůstala pozadu a několik variant poctivě testuji už pár měsíců.


3) Chanel Les Beiges


A pokračováním toho, co začala značka Hourglass, je výtvor z dílny Chanel, konkrétně jejich pudry Les Beiges. U těch je to trochu jednodušší, protože si je můžete ozkoušet v Sephorách a nekupovat tak zajíce v pytli. Na druhou stranu je to ale tak zvláštní a rozporuplný produkt, že detailnější recenze se bude určitě hodit.


Zaujalo vás něco z těchto tří výrobků?
O čem si chcete přečíst jako první?

středa 23. října 2013

Jordana Twist and Shine Lip Balm Stains + srovnání s Revlon Kissable Balm Stains



Tyto pastelky značky Jordana jsou v sortimentu značky poměrně nově a už po uvedení způsobily mírný rozruch. Zajímavé je, že ač pastelky vyrábí už skoro každá značka, každý nový přírustek je očekáván s nedočkavostí a následným masovým zkoušením.

Ani u Jordany tomu nebylo jinak. Po přečtení několika pochvalných recenzí jsem se k davu připojila i já a pořídila jsem si hned čtyři odstíny. Hlavním důvodem k takovému multi nákupu byla velmi nízká cena a akce BOGO50%. Tyto čtyři pastelky mě vyšly na necelých 7 USD.

Vím, že značka Jordana už je k dostání i u nás, takže pokud budete mít po přečtení dnešní recenze nutkání pastelky vyzkoušet, nebudete mít s jejich sháněním problém.





Přijde mi, že ze všech pastelek, které jsem zkoušela, jsou ty od Jordany nejlepší. Nabízí syté barvy ukryté v balzámové podobě. To zas není taková novinka, mnoho společností své produkty takto prezentuje, ale Jordana to splnila do posledního puntíku.

Už při první aplikaci mě ohromila konzistence a pocit při nanášení. V jediné vrstvě vytvoří na rtech sytou barvu, přesně takovou, jakou vidíte na obale. Po povrchu rtů kloužou, ale nedělají krémové nánosy, jak by se u balzámového produktu dalo očekávat. S každou další vrstvou jen umocňujete barvu, povrch rtů ale vypadá pořád stejně hladce, jako po nanesení vrstvy první. Máte pocit hydratovaných a vypnutých rtů, ale necítíte žádný navrstvený produkt. Nádhera.

Barvy jsou výrazné, ale každá z nich je velmi nositelná, žádné maškarní odstíny, pěkná klasika.Vůně je jemná, sladce vanilková. Odstín na rtech drží a drží, ze rtů se ztrácí rovnoměrněji než třeba Revlon Kissable Balm Stains.


L-R Cranberry Crush, Candied Coral, Honey Love, Terra Crave

Jak vidíte na fotce, po kompletním vyšroubování není produktu zas tak moc, ale ubývají velmi velmi pomalu, takže to není žádný problém.


Ještě v rychlosti zmíním podobnost s Revlon Kissable Balm Stains, které mnohé z vás určitě znají a mají vyzkoušené. Na první pohled jsou identické, šroubovací balení, stejná velikost, stejný hrot...v tomto případě i velmi podobný odstín. Srovnávala jsem Honey Love od Jordany a Honey od Revlonu.


Hlavním rozdílem je odlišná konzistence. U Revlonu je taková mentolově chladivá a gelová, u Jordany zase hřejivá a balzámovější. Jordana je v první vrstvě mnohem víc krycí a tmavší odstíny ani po nanesení několika vrstev nemají tendenci zvýrazňovat nerovnosti rtů. Naopak tmavší odstíny Revlonu jsou v tomto ohledu docela problematické. 



L-R Revlon, Jordana

L-R Revlon, Jordana

Já tedy Jordana Lip Balm Stains doporučuji a myslím si, že jde o velmi povedený produkt za příznivou cenu, který válcuje i mnohé dražší varianty. 

úterý 22. října 2013

Origins Clear Improvement Active Charcoal mask


Jedna informace na úvod....pokud má pleťový produkt černou barvu a obsahuje uhlí, je to záruka toho, že ho budu chtít vyzkoušet. Pokud má navíc tak dobrou pověst jako tato maska od Origins, je to skoro tutovka=)

Masku mám v menším balení (50 ml), protože jsem objevila kouzlo tzv. trial sizes a přestala jsem se nervovat tím, že plné balení se přeci víc vyplatí. Dokud si nejsem jistá, že produkt absolutně miluju a chci se mu upsat, kupuji zkušební balení a....zkouším.

Když se ale na tento nákup podívám zpětně, tak trochu lituji, že jsem přeci jen nekoupila balení plné. 50 ml mě stálo 16 USD, 150 ml stojí 23 USD. Tak si to můžete spočítat.

Tím už jsem trochu naznačila, že maska asi nebude špatná. Není ani ucházející nebo dobrá...je dle mého skromného názoru skvělá.

Jejím hlavním úkolem je čistit a stahovat póry, což je něco, co slibuje polovina masek na trhu. Této se to ale docela daří. Pleť je po ní taková vyleštěná, jakoby svítí čistotou. Neřeknu, že vyčistí černé tečky mávnutím kouzelného proutku, ale úbytek jsem zaznamenala. A to je podle mě dobrý výkon, protože ty potvory jen tak něco neskolí. 

Dalším velkým plusem je, že moji pleť nevysušuje. Všechny ostatní masky podobného typu, jako Queen Helene, Freeman Avocado Clay, Himalaya Naeem stahují obličej o poznání víc a často se mi po použití objevily i suché šupinky. S Origins ne. 

Posledním plusem, které zmíním je, že pleť je po použití připravená na aplikaci dalších přípravků. Sérum nebo krém se vsakují okamžitě. U ostatních masek se mi stávalo, že po smytí byla pleť sice vysušená, ale její povrch byl uzavřený a krém se vsakoval déle, než by měl. Origins pleť vyčistí, ale ne tím agresivním způsobem, který ji položí na lopatky.





Aplikace masky je kapitola sama pro sebe. Maska je neuvěřitelně jemná a hladká, roztírá se jako sen. Barevně je to takový tmavý antracit, který schne do světlé šedivé. Na tubě je doporučeno před použitím na pleť přiložit teplý vlhký ručník nebo žíňku, která otevře póry a masku aplikovat až poté. 

Po zaschnutí se ale připravte na dlouhé smývání, dolů jde docela složitě. Doporučím proto si vypomoct nějakou pleťovou houbičkou nebo žíňkou. Ušetří vám čas a ještě máte hotový i peeling.


Masku můžu a ráda doporučím. Vím, že teď mnohé z vás mají a zkoušejí přeslavnou GlamGlow masku a ta slibuje zázračné výsledky, ale přiznejme si, že cena není úplně přátelská. Proto může být Charcoal Mask dobrým adeptem v situaci, kdy budete uvažovat o schopné masce za přijatelnou cenu.

Jinak značka Origins jako taková mě velmi zaujala, protože je vyráběna z přírodních certifikovaných organických složek a 100% přírodních esenciálních olejů a neobsahuje parabeny, ftáláty, minerální oleje a další často používané chemické přísady.

Už od nich testuji i další výrobky, takže se můžete těšit na recenze. 



Znáte Origins?

Jaké jsou vaše nejoblíbenější masky?

středa 16. října 2013

Essie e-nuf is e-nuf




Příjemnou středu všem! Dnešní lakovací příspěvek bude o laku, který už mám delší dobu, ale na nalakování čekal tak dlouho, až se trochu minul ročním obdobím. Essie e-nuf is e-nuf je nádherná zářivá červená s teplým podtónem a kapkou oranžové. Podle mě vypadá jemněji než klasická červená a na rukou (i nohou) vypadá velmi lichotivě.

Sice je to na první pohled spíš letní odstín, ale jde krásně použít i jako pozvolný přechod k barvám podzimním. Rozzáří ruce natolik, že chladné a ponuré počasí nebude mít šanci=)

Lakoval se naprosto ideálně. Krátkým nehtům by stačila i jediná vrstva, na delších nehtech trochu prosvítají konečky, takže jsem nalakovala vrstvy dvě.

Essie laky se pomalu stávají moje nejoblíbenější. Líbí se mi jejich tenký štěteček, který mnohým nevyhovuje, ale já si nemůžu vůbec stěžovat. Hodně z vás je mají vyzkoušené z doby, kdy byly přiložené k InStyle časopisu a mnohé z těch barev se lakovaly velmi problematicky (Van DGo, Topless and Barefoot). S tím musím souhlasit, lakování bylo o nervy, dělaly díry, nekryly ani ve dvou vrstvách. Všechny novější, které jsem vyzkoušela ale těmito neduhy netrpí a pracuje se s nimi jedna radost.









Co vy a Essie? 

Jaké jsou vaše nejoblíbenější odstíny?




úterý 8. října 2013

Almay Get up and Grow řasenka


Dnes si dáme rychlou ukázku řasenky Almay Get up and grow One coat Mascara. Nalákala mě na ni EmilyNoel83, která o ní básní už velmi dlouhou dobu. 

Hned po vybalení mě překvapil samotný obal řasenky, který na první pohled vypadá obyčejně plastově, ale na dotek je velmi příjemný a pohodlně se s ním manipuluje. Dalším překvapením byla velikost kartáčku, který je obrovský a velmi hustý.

To má výhody i nevýhody. Dobře pročeše a zahustí střed řas, ale protože je po celé délce stejně tlusý a nemá zúžený konec je trošku komplikovanější zabrat krajní a dolní řasy. Ale dá se=)

Je to jedna z těch sušších řasenek, které se dobře používají hned po otevření a nemusíte čekat několik týdnů, dokud řasenka trochu vyschne a získá tu správnou konzistenci (velmi často se mi to stává u MNY nebo Loreal).

Slogan One Coat na obale nepřehání a opravdu již po první vrstvě jsou řasy zahuštěné, protažené a netrčí do dálky, ale zůstávají pěkně natočené. I když je konzistence sušší, nemám problém nanést několik vrstve bez výrazného slepování řas. 

Vydrží velmi dobře celý den, vůbec se neobtiskává ani neopadává, což je pro mě velmi důležitá vlastnost. Viditelně řasy posílí, samozřejmě jen opticky a přesto nemám řasy suché a nepřirozeně vypadající, zůstávají pružné.

Já jsem z efektu, který tato řasenka dělá nadšená. Sice se hodně liší od řasenek, které jsem používala dříve, ale výsledný efekt je opravdu velmi pěkný. 

Není to samozřejmě něco, co bych za každou cenu sháněla po zahraničních eshopech, ale pokud na ni někde narazíte, aspoň budete vědět, že její koupě se vyplatí.






čtvrtek 3. října 2013

Nový přírustek v rodině Baby Lips...Baby Lips Dr Rescue Medicated Balm


Ze zahraničních blogů už možná víte, že Maybelline rozšířila svoji ikonickou sbírku balzámů na rty o novou řadu s názvem Dr Rescue, která slibuje tónování se zvýšenou hydratací a ochranou rtů.

Musím přiznat, že původní Baby Lips mám moc ráda, pohodlně se nosí, barvy barví tak akorát a navíc krásně voní, ale s hydratací to je dost špatné. Proto jsem byla nadšená, že nové Baby Lips dodají to, co scházelo těm původním.


Nové balení je provedeno ve stejném stylu jako to původní, změnila se jen barva pozadí na bílou, které evokuje něco účinného a lékárenského. Barvy jednotlivých balzámů se velmi podobají původní verzi, růžové, baby pink, korálové, tělové, tmavší vínové a nabízí se i verze bezbarvá. 

Já si trochu nešikovně vybrala na první pohled líbivou, ale k mému opálení dost studenou starorůžovou barvu s nádechem do fialové. Sama o sobě není barva vůbec špatná a světlejší pleti bude moc slušet, ale na mně teď nevypadá úplně nejlépe...potřebovala bych odstín o kapku teplejší.

Hned po prvním nanesení jsem ucítila rozdíl. Nové Baby Lips voní tak zvláštně po kafru a na rtech mají chladivý až trochu brnivý efekt. Pokud znáte Carmex, tak to je něco podobného, možná trochu intenzivnější. Rty opravdu hydratuje a ulevuje i případnému nepříjemnému pnutí. 

Konzistence balzámu se mi zdá oproti starší verzi také trochu vylepšená, je méně vosková a více krémová, což je pro mě jednoznačně velké plus.

Doufám, že se Maybelline brzy vzpamatuje a začne tyto malé poklady dovážet i do našich končin, protože jsou opravdu moc fajn.






A co vy a Baby Lips?

Chcete, máte?

Nebo si vystačíte s Dermacol Love Lips?


středa 2. října 2013

Wet n Wild Mega Glow + tip na skvělý NYC produkt z drogerie.


Taky máte v oblibě multifunkční produkty? Pokud ano, tak tento kousek je skvělým zástupcem. Už na první pohled mi tato čtyřkombinace evokovala větrem ošlehnuté tváře, horkou kávu, oversized šály, podzimní listí a vše co je s tímo ročním obdobím spojeno. 

Navíc je Wet n Wild velmi dostupná a mnoho produktů této značky kvalitou mnohonásobně převyšují svoji cenu.



Mega Glow Illuminating powder se vyrábí ve čtyřech odstínech, od světlé rozjasňující kombinace (velmi podobné Too Faced Snow Bunny) až po tmavší verze, které jsou primárně tvářenkou/bronzerem s rozjasňujícím efektem.

Odstín Strike-a-pose-rose je, jak už název napovídá, odstínem tlumené růže, který při opatrné aplikaci vypadá velmi zdravě, přirozeně, ale přesto výrazně a šťavnatě. Nazvala bych to takovou dospělou univerzální barvou, kterou můžete použít vždy a ke všemu. Je to takový chameleonek, protože se přizpůsobí vašemu barevnému typu a proto bude slušet jak bledším tak i tmavším typům pokožky.


Pigmentace je ohromující, tvářenka je velmi jemně namletá, texturou je velmi podobná stínům od WnW. Hlavní odstín mi barevně připomíná moji oblíbenou podzimní tvářenku Nars Oasis, barva je ale mnohem intenzivnější. Po smíchání všech odstínů se zjemní a vytvoří komplexnější efekt s trochou třpytek a tlumenější barvou.

Velkou výhodou je, že si s odstíny můžete pohrát a využít je podle aktuální potřeby. Světlejší jsou ideální i samostatně jako cílený highlight nebo dokonce jako oční stíny.

Nanášení může být trochu problematické, doporučuji štětce, které nejsou moc husté, takže ideálně nějaký stippling brush nebo se mi osvědčil syntetický Real Techniques Blush Brush. Štětce z přírodních štětin nebo hodně husté štětce naberou příliš mnoho produktu a nebude lehké barvu nanést rovnoměrně. Navíc při použití tvrdších štětců hodně práší, takže na to pozor.

Tento kousek stál 4USD, navíc jsem měla štěstí na 40% slevu.









Pokud máte přístup k této značce, určitě se vyplatí tvářenku blíže prozkoumat. Pokud ne, tak bych vám ráda doporučila podobný produkt od NYC, který patří mezi moje velké oblíbence a v českém kosmetickém světě je dost opomíjený, což je velká škoda.

Zdroj

Jedná se o NYC Color Wheel Mosaic Face Powder v odstínu Rosy Glow, který běžně seženete v Rossmannu za méně než 70 Kč. Tvářenka není tak pigmentovaná jako WnW, neobsahuje tak intenzivní rose odstín, ale vytvoří krásný zdravý nádech. Je to jeden z těch produktů, který v sobě spojuje bronzer a trochu rose barvy, který vypadá na tvářích perfektně. A v lásce k tomuto produktu nejsem evidentně sama, protože na MakeupAlley má tato tvářenka hodnocení 4.3, což není vůbec špatné. NYC jako značka má dost špatnou pověst, ale věřte mi, že koupě tohoto kousku nebudete litovat. 


Máte NYC Color Wheel vyzkoušený?

Jaké jsou vaše oblíbené univerzální tvářenky?