pondělí 30. září 2013

Victoria's Secret Eyeshadow in Provocateur

Victoria's Secret známe hlavně díky spodnímu prádlu, ale tento obchod nabízí i velké množství různorodých kosmetických přípravků. Na jejich stíny jsem četla spoustu chvály, takže jsem se rozhodla jeden kousek vyzkoušet.



Vybrala jsem odstín s lákavým názvem Provocateur. Je to takový správný chameleon, protože se jeho barva mění od světlé neutrální bronzové přes barvu růžového zlata, někdy více do broskvova, někdy spíš do taupe.

Na první pohled se stíny mohou zdát pudrové, ale po prvním přejetí prstem jsem byla příjemně překvapena skoro až krémovou konzistencí. Nanášejí se skvěle, přímo kloužou po víčku. Skoro ani nepotřebujete na nanášení štětec, dají se rozetřít jednoduše prstem. Protože obsahují větší třpytky, tento způsob nanášení přijde vhod a osobně ho upřednostňuji. Při nanášení štětcem totiž nevynikne krémová textura stínů a na víčku skončí víc třpytek než barvy samotné. 

I když se dají použít velmi pěkně samostatně, nejraději je používám přes stíny, kterým chci dodat něco navíc. Obvykle je přidám do vnitřního koutku nebo do středu víčka a výsledek je skvělý. Tato barva má jednu velkou výhodu...s pomocí jednoho stínu můžete nalíčit oko stejně dobře, jako s použitím dvou a více barev. Stačí pouze přidat na intenzitě (např. v ohybu, vnějším koutku) a máte komplet líčení. 

Určitě doporučím použít primer nebo krémovou bázi. Např. přes Color Tatto (bronzové nebo růžové) vypadají nádherně.



Celkově jsem s nákupem velmi spokojená, musím vyzdvihnout unikátní barvu, příjemnou texturu a univerzálnost použití a určitě se podívám na zoubek i dalším odstínům. Takže až budete mít někdy možnost navštívit VS obchod nebo budete objednávat ze zahraničí, určitě nad tímto kouskem zauvažujte. Cena 12 USD.

Máte s kosmetikou VS nějaké zkušenosti?

Jak se vám stíny líbí?


čtvrtek 26. září 2013

Urban Decay 24/7 Roach + Mac Powersurge = Alverde Duo Kajal Eyeliner


Tužky na oči jsou moje srdcová záležitost. S lehkým srdcem bych se v případě nouze zbavila všech svých očních stínů a klidně si vystačila se sbírkou tužek. 

A pro tužkového fanatika jako jsem já bylo nutností vyzkoušet i svatý grál této kategorie, kterým jsou 24/7 glide on pencils od Urban Decay. Měla jsem spadeno hlavně na barevné odstíny, protože těch není v běžné nabídce tolik, jako běžných odstínů černé, hnědé atd.

Můj výběr padl na odstín s nelichotivým názvem Roach (šváb), ale u UD se nad názvy produktů už nepozastavuji=) Jedná se o nádhernou bronzovou barvu, se zrzavo zlatým odleskem.




Tužka splnila všechna má očekávání. Je úžasně krémová, sytá již po prvním lehkém tahu a výdrž je fenomennální. Neobtiskává se ani po celém dni nošení, a to i bez primeru. Na druhou stranu nezasychá vůbec rychle, takže máte dost času na případné rozmazání a vytvoření ultra rychlého kouřového efektu.

Nevýhodou je samozřejmě trochu vyšší cena a fakt, že velmi rychle ubývá, což je dáno její velmi měkkou konzistencí. Také si musíte dávat pozor, aby vám tužka neupadla, protože při následném ořezávání se bude lámat a použití bude velmi nepraktické.

Další nevýhodou je, že k není přiloženo ořezávátko, což je běžkou praxí u těch dražších značek. Dobré ořezávátko je u tohoto typu produktů velmi důležité, protože plastový obal, ve kterém je obalena tuha se neořezává zrovna nejlépe. Já používám ořezávátko od Chanelu, které bylo přibaleno ke konturce, kterou jsem si kdysi dávno pořídila.

Sečteno a podtrženo, UD 24/7 je naprosto skvělá řada tužek na oči a z jejich škály barev přechází zrak. Cena 19 USD.




Teď už se dostáváme k zajímavější části recenze, kterou je upozornění na možný dupe, který je běžně dostupný i v našich končinách za více než příznivou cenu.

Jedná se o tužku na oči Alverde Duo Kajal Eyeliner v bronzovo-zlatém odstínu, kterou jsem před nějakou dobou recenzovala tady.

Top to bottom: UD 24/7 Roach, Alverde Duo Kajal Eyeliner, Mac Powersurge


Připadala mi velmi podobná mé nové UD tužce, tak jsem je zkusila dát vedle sebe a musím vám říct, že rozdíl obou barev byl naprosto minimální a na oku nepostřehnutelný. Samozřejmě se kvalita a výdrž  Alverde ani zdaleka nevyrovná UD, ale barva je stejně nádherná a na běžné denní nošení naprosto dostatečná.

Alverde je oboustranná a na druhém konci je odstín zlatý, který mi přišel velmi podobný známému odstínu Powersurge od Mac. A voila, opět skoro totožné barvy, jak vidíte na fotce níže a kvalita velmi srovnatelná. 

Takže koupí Alverde můžete zlikvidovat dvě mouchy jednou ranou a stát se majitelkou dvou nádherných odstínů, které vytvoří perfektně jednoduché a efektní líčení.

L-R UD Roach, Alverde Duo, Mac Powersurge



Ukázka líčení s Alverde Duo Kajal



Máte zkušenosti s UD 24/7? 

Jaké jsou vaše oblíbené tužky na oči?

Co říkáte na toto srovnání? Zaujala vás Alverde?



úterý 24. září 2013

September Photo Challenge - Vol. 2

Opět tady máme týdenní rekapitulaci projektu s názvem September Photo Challenge, o kterém si můžete přečíst tadyNa Instagramu mě můžete sledovat tady.


DAY 9

Everyone must try

Tyto tři produkty jsem na blogu zmiňovala už nesčetněkrát. Všechny jsou z dílny Maybelline a jejich specialitou je zakrývání nedokonalostí všech druhů...ať už jde o kruhy pod očima, rozjasnění a prosvětlení očního okolí, pigmentové skvrny nebo barevné nedokonalosti. Používám je už delší dobu a stále se jim nic nevyrovnalo. 

DAY 10


Contour

Už v srpnových oblíbencích jsem vám psala o mé náklonnosti k bronzeru Too Faced Chocolate Soleil, který je matný a voní po kakau s vanilkou. Je skvělý na konturování i míchání s tvářenkami, protože vždy vytvoří velmi slušivý a přirozený mix. Dalším skvělým pomocníkem na konturování je BareMinerals Warmth, což je dle mého názoru velmi opomíjený produkt. Je lepší než bronzer, pokud chcete dodat obličeji trochu barvy poté co nanesete jednolitou vrstvu make-upu a veškerá barva se z obličeje vytratí. Warmth velmi přirozeným způsobem barvu obličeji vrátí a to vše bez nepřirozeného efektu. Doporučuji ho v Sephoře vyzkoušet! Ale pozor, stačí úplně nepatrné množství.

DAY 11


In my make-up bag

DAY 12



Favorite nail polish


Přes léto jsem propadla neonovým korálovým odstínům, jako je tento od ne moc známé značky Island Girl nebo známější Bikini od JulieG.

DAY 13

Trying smth new

Lush šampuky mám moc ráda, jsou skvělé na cestování, nádherně voní a mým vlasům prospívají. Mým nejoblíbenějším je Godiva, hlavně kvůli omamné jasmínové vůni, která se ve vlasech drží velmi dlouho a provoní i celou koupelnu. Nově jsem se rozhodla vyzkoušet Seanik, o kterém bude brzy recenze.

DAY 14


Pout

Tak tyto Jordana Twist and Shine Moisturizing Balm Stains jsou skvělé. Zrovna v momentě, kdy jsem byla přesvědčená, že mě na poli pastelek na rty nemůže nic překvapit vtrhly na trh balm stains od Jordany. Stojí pár dolarů, mají skvělý výběr barev, z nichž všechny jsou nositelné a slušivé, voné, hydratují a barva vydrží hodiny a hodiny. Vím, že Jordana už je k dostání i v ČR, tak sledujte jejich nabídku, ať vám tyto zázraky neuniknou.

DAY 15


All about the liner

Urban Decay 24/7 tužky na oči jsou průkopníky ve svém oboru. Černých a hnědých stejně kvalitních alternativ je na trhu nespočet (namátkou Milani Liquif-eye, Sephora Waterproof liner), tak v oblasti barevných tužek je na tom Urban Decay stále nejlépe. Já zvolila nádhernou hnědo-bronzovou barvu s nelichotivým názvem Roach=) Pokud by vás zajímala dostupná a mnohem levnější alternativa, počkejte si na příští článek.

  
DAY 16


Nail art

Tak tomuto můžeme říkat nail art jen s velkou nadsázkou, ale stejně si myslím, že tento typ lakování je na podzim velmi využitelný. Vypadá efektně, je jednoduchý...nevyzývavý, ale přesto zajímavý. Inspirovala jsem se promo fotkou z limitky Sally Hansen s názvem Runway Fall 2013 a od té doby jsem tento typ lakování viděla i v různých časopisech. Podkladem je zlatý lak, nahoře tmavší vínová, konkrétně NYC Plaza Plumberry...lakoval se jako sen, barva nádherná a stál v přepočtu 10 Kč. Určitě se po něm v Rossmannu podívejte. 


A co v minulém týdnu zaujalo vás?




neděle 8. září 2013

September Photo Challenge - Vol. 1

Nedávno jsem psala o projektu s názvem Super Gorgeaus September Photo-a-Day Challenge, který jsem objevila na Instagramu. Více o něm se dozvíte tady. Na Instagramu mě můžete sledovat tady.

A protože některé z vás Instagram nemají nebo nepoužívají, rozhodla jsem se dávat týdenní rekapitulace i na blog.

DAY 1

Hair Today


DAY 2

Recent Purchase
U stojanu Urban Decay jsem se zdržela déle než bylo nutné a tady je výsledek. Naked Basics jsem chtěla už dlouho a aby jí nebylo smutno přihodila jsem i Naked Skin BB Cream v zkušebním balení a tužku 24/7 v odstínu Roach.

DAY 3

Pink
V poslední době jsem si zamilovala tělové spreje a nejnovějším kouskem se stal VS Body Mist Bombshell. Nádherná sladká, přesto svěží vůně, která je ideální na horké dny a vydrží vonět překvapivě dlouhou dobu. Tzto miniaturky stojí 10USD a vyrábí se v mnoha různých vůních, takže Bombshell určitě není posledním kouskem v mé sbírce.

DAY 4

5 Product Challenge
5 Product Challenge měly být produkty, s jejichž pomocí je možné vytvořit kompletní líčení. Nebylo vůbec těžké vybrat adepty, všechny zobrazené produkty ráda používám a podrobněji jsem o nich psala v srpnových oblíbencích tady

DAY 5

Favorite Blush
Oblíbenou tvářenkou se stala Cargo Blush v odstínu Bali z letní limitované edice. Na Cargo tvářenky jsem vždy četla samé pochvalné recenze a splnily všechna má očekávání. Brzy na ně bude samostatná recenze.

DAY 6
Eyelashes
Pokud chcete dodat oku jiskru a na klasické umělé řasy se necítíte, určitě vyzkoušejte tyto Trio Lashes, které stačí aplikovat do vnějšího koutku oka a máte vystaráno. Aplikace je strašně jednoduchá a efekt moc pěkný. Navíc nikdo nepozná, že jste si trochu vypomohly=)

DAY 7

Nail Polish Collection

Sinful Colors L-R: Dream On, Mirror Mirror, Boom Boom, Over Easy

L-R: Island Girls Diamond Head Breeze, China Glaze For Aubrey, Flip Flop Fantasy

Tak toto je konec první várky, příští týden bude dalších 7 fotek.


Zaujalo vás něco? 

Používáte Instagram?

sobota 7. září 2013

Oblíbenci za srpen



Srpen je nenávratně pryč a je tu čas zrekapitulovat, co bylo v posledním prázdninovém měsíci to nejlepší.

Největším oblíbencem měsíce srpna se bez debat stal pudr Chanel Les Beiges v odstínu 30. Byla to sice velká investice, ale nezklamal mě. Těžko se popisuje, co přesně dělá, ale shrnula bych to tak, že dokáže neviditelně zkrášlit a dodat pleti odpočatou bezchybnost a vnitřní jas. Zní to sice trochu pohádkově, ale je to tak. 

Nedokonalosti a kruhy pod očima jsem maskovala pastelkou Loreal True Match Crayon Concealer, o které jsem psala tady. Krásně krémový krycí korektor se v drogérii těžko hledá, ale Loreal splňuje všechny mé požadavky.

Řasenku jsem používala Covergirl Clump Crusher, kterou jsem si postupem času velmi oblíbila. Omylem jsem koupila voděodolnou verzi a děsila jsem se odličování, ale překvapivě se žádná voděodolnost nekonala, takže pro někoho mínus, pro mě plus. Kartáček je gumový, má krátké štětinky, řasy pročeše, zahustí, zvýrazní a hlavně je udrží natočené.

Velkým objevem pro mě byla tužka na oči 12 Hr Made to Last Eyeshadow Pencil značky Jordana. Je to stejný koncept jako NYX Jumbo pencil, velmi pigmentovaná barva, která se po pár sekundách  nikam nehne. Proto bych nedoporučila používat jako bázi, protože tužku nemáte možnost dostatečně rychle rozmazat. Já ji ráda používám jako linky, vytvoří tlustší "messy" orámování oka, které se hodí jak na den, tak na večer. Barva je sytě hnědá, pěkně tmavá, ale přesto viditelně hnědá. Pokud máte NYX jumbo pencils, určitě je vyzkoušejte používat i jako linku...je to jednoduché a zároveň velmi efektní.

Revlon Lip Butter v odstínu Pink Truffle je naprostý must-have. Kdybych se měla vzdát všech svých rtěnek a vybrat jednu, kterou bych chtěla používat, byla by to právě Revlon Pink Truffle. Ideální konzistence a velmi slušivá univerzální barva, která se hodí na všechny možné příležitosti.



V srpnu jsem objevila kouzlo bronzeru Chocolate Soleil od Too Faced. Prvně musím říct, že při každé aplikaci se nemůžu nabažit kakaovo-vanilkové vůně, kterou je tento bronzer pověstný. Je vhodnější pro snědší nebo opálenou pokožku, na světlé nepůsobí moc přirozeně. Je oranžovější než Hoola od Benefitu, matný a jemně namletý. Má velmi dobrou výdrž a do pokožky se přímo vpije, úplně s ní splnye. 



Bronzer míchám s rozjasňovačem od Estee Lauder v odstínu Tease. Jde o limitku a psala jsem o ní tady. Míchat bronzer s tvářenkou jsem vyzkoušela poprvé a byla jsem ohromena výsledkem...můžete docílit úplně nových barevných kombinací a přizpůsobit je aktuálnímu odstínu vaší pleti.



Znovu jsem objevila kouzlo balzámu Carmex, je to jeden z nejoblíbenějších přípravků na rty. Skvěle hojí rozpraskané a napnuté rty a má velmi specifickou vůni, na kterou si musíte zvyknout, ale já si ji zamilovala.




Nejoblíbenějším lakem se stal neonový korálový JulieG Nail Color v odstínu Bikini.



Na vlasy jsem si oblíbila značku John Frieda, konkrétně objemovou řadu Luxurious Volume. Požívala jsem šampón a blow dry lotion, tedy sprej na přidání objemu při foukání vlasů. Zjímavé je, že tato řada vytvoří efekt mnoha vlasů, bude vám totiž připdat, že se vám počet vlasů znásobil, ale přitom zůstanou hebké a poddajné.


Na pleť jsem ráda používala peelingy, hlavně St. Ives Apricot Scrub, o kterém jsem psala tady.

Dále jsem vyzkoušela i novou masku z dílny Freeman. Je to Facial Polishing Mask Charcoal and Black Sugar. Lituji, že jsem si rovnou nekoupila plné balení, protože teď je všude vyprodaná a já ji nutně potřebuji=) 



A nakonec jedna vychytávka na vlasy. Tzv. ribbon tie gumičky jsou to nejlepší, co jsem na vlasy zkoušela. Mám je dlouhé a culíky nosím velmi často, takže potřebuji dobré pomocníky. Tyto gumičky jsou velmi elastické, netahají vlasy, drží tvar a přitom pěkně vypadají. Tyto jsem kupovala v Sephoře, ale viděla jsem je i v HM nebo Claires.



Co zaujalo v srpnu vás? 

Máte s některým výše zmíněným produktem zkušenosti?

pondělí 2. září 2013

September Photo Challenge na Instagramu

Zdroj link

Nedávno mě při brouzdání na Instagramu zaujal projekt s názvem Super Gorgeous September - Photo-a-Day Challenge. 

Challenge spočívá v tom, že každý den měsíce září uveřejníte fotku, která bude reprezentovat konkrétní téma přidělené jednotlivým dnům. 

Přišlo mi to jako super nápad a rozhodla jsem se také zapojit. Všechny fotky budu přidávat na Instagram (sledovat mě můžete tady) a budu ráda, když se zúčastníte i vy.

Na konci každého týdne budu přidávat všech 7 fotek i na blog, takže i když s Instagramem nekamarádíte, nic vám neunikne=)

Takže začínáme už dnes a prvním úkolem je Hair Today



Tak co vy na to? Jdeme do toho spolu? 

Skvělé trio na každý den - Wet n Wild Walking on Eggshells a NYC Long Beach Sands




Dnes mám pro vás tip na tria dostupných očních stínů, které jsou ideální na každodenní rychlé a hlavně slušivé líčení.


Prvním zástupcem je paletka od Wet n Wild. Stíny této značky jsou pověstné svou vysokou pigmentací, máslovou texturou a širokou škálou odstínů. Dovolím si tvrdit, že se vyrovnají i stínům dražších značek a ve své cenové kategorii patří mezi to lepší, co může drogérie nabídnout.


Já jsem zvolila trio v neutrálních barvách s názvem Walking on Eggshells, které je poskládáno z perleťové bílé, světlé hnědo-bronzové a metalické růžovo-béžové barvy. Stíny jsou nesmírně jemně namleté a velmi pigmentované. Světlé odstíny hází silné odlesky, takže skvěle prozáří oko. 

Mojí jedinou výhradou je, že všechny odstíny jsou lesklé a chybí alespoň jeden matný stín. Při použití všech tří odstínů je výsledný efekt až moc zářivý a nevytváří požadovanou hloubku. Proto obvykle používám pouze hnědý stín na celé víčko a jeden ze světlých stínů na projasnění vnitřního koutku. 

Celkově jsem ale s paletkou velmi spokojená a všem ji vřele doporučuji vyzkoušet.



Jak vidíte, pigmentace je naprosto úžasná...stačí jednou přejet a máte vystaráno. Navíc při nanášení vytvářejí až krémovou vrstvu, takže se s nimi velmi jednoduše pracuje. Nemusíte ani použít štětec, rychlé nalíčení vykouzlíte i pomocí prstů.





Dalším kouskem je trio od NYC v odstínu Long Beach Sands, které je velmi podobné předchozí paletce a co se barrev týče, jedné se o blízký dupe.



NYC stíny nikdy nevynikaly svojí kvalitou a pigmentací, ale toto trio mě příjemně překvapilo. Narozdíl od Wet n Wild jsou sice stíny práškovější a mnohem méně pigmentované, ale nejsou tak metalické a vytváří mnohem přirozenější efekt. Navíc horní béžový odstín je skvělý i pod obočí, protože je skoro úplně matný a působí velmi přirozeně.


NYC paletku jsem v poslední době používala velmi často, protože ač na to tyto stíny nevypadají, tak s jejich pomocí lze vytvořit velmi slušivé líčení, které zvýrazní oči bez toho, aby bylo na první pohled jasné, že je máte vystínované. 


Tady vidíte srovnání obou paletek, horní řada NYC, dolní Wet n Wild. Je vidět, že NYC jsou více pudrové a nemají zdaleka tak pěknou texturu jako Wet n Wild, přesto se používají moc hezky. Každá z paletek vytvoří trochu jiný efekt, ale obě se hodí na dny, kdy chcete vypadat upraveně, přesto velmi jemně a přirozeně. 



Pokud bych měla doporučit jednu, tak to bude určitě Wet n Wild Walking on Eggshells, ale jestli chcete podobné odstíny, lehkou dostupnost a nebudete mít přehnaná očekávání, pak můžete při příští návštěve Rossmanna okouknout i NYC stojan.


Máte zkušenosti se stíny značky Wet n Wild? 

Jaké stíny používáte vy na rychlé a přirozené líčení očí?