čtvrtek 30. května 2013

Parfémové tipy - hooodně muziky za málo peněz

Dnes bych vám ráda ukázala vůně, které jsou zajímavé a můžete je pořídit velmi levně. Svou nositelností i nízkou cenou se z nich stávají ideální kandidáti na denní nošení. Navíc představují i dobrý tip na obdarování žen z různých věkových kategorií. A společným znakem zmiňovaných parfémů je, že je všechny seženete pod 1000 Kč.

Ačkoli žádný z nich nepatří mezi mé top parfémy (o těch zase někdy příště), všechny je moc ráda používám. 

Jinak na začátek přidám malý disclaimer...popisy vůní mi moc nejdou, takže moje subjektivně laděné ódy berte s rezervou=)

Všechny uvedené ceny jsou převzaty ze stránek www.parfémy.cz, což je eshop, ze kterého si už několik let parfémy pravidelně objednávám a vždy jsem byla velmi spokojená. Všechny zmíněné parfémy jsem si koupila sama a nejedná se tedy o sponzorovaný článek=)


1) Lolita Lempicka - Lolita Lempicka

Tak tato vůně je mezi zbytkem tak trochu neprávem. Dle mého názoru jde o opojný a propracovaný parfém, jehož jednotlivé složky se uvolňují postupně, krásně se prolínají a zanechávají za sebou vůni, kterou nejde přejít bez povšimnutí. Spadá do kategorie tzv. gourmand vůní, které jdou ve šlépějích trendu, který začal uvedením ikonického parfému Angel. Lolita ale dokázala povznést tuto kategorii ještě o pár tříd výš. 

Vše v této vůni je pohádkové, troufnu si říct až magické. Počínaje jménem, designem krabičky, nádherným flakonem, který lahodí oku a konče vůní, která se ukrývá uvnitř. Po prvním přičichnutí vás omámí směs dřevitých tónů spolu s troškou koření a intenzivní fialky, po chvilce se v plné síle rozvine omamná složka lékořice a jasmínu. Po několika hodinách už dominuje jemnější teplá kombinace vanilky, tabáku a mandle se stále patrným náznakem lékořice.  

Není to vůně pro každého, musí vám sednout a musíte si k ní najít vztah. V něčem mi připomíná Alien od Thierry Muglara, jen s menším náporem fialek, větší dózou lékořice a celkově harmoničtějším výsledným efektem. Pokud ale máte dost odvahy vstoupit do vztahu s takovou vůní nebo takový vztah zprostředkovat někomu blízkému, nemůžu než doporučit. 

A teď důvod, proč je Lolita zařazena do této kategorie? 50 ml Edp koupíte za neuvěřitelných 720 Kč a 100 ml Edp v testerové verzi (tedy bez krabičky) za 830 Kč. 


2) Hugo Boss Hugo Woman

Hugo Woman je taková Boss klasika, jednoduchá, svěží, nenásilná, každodenní. Základem je vanilka a trochu santalového dřeva, které plave v moři vodních rostlin a vše je zabaleno do ovocného oblaku. Univerzální vůně, kterou oceníte během dnů, kdy chcete vonět, ale nijak konkrétně a chcete se vyhnout všem těm bestsellerům jako je jabličková DKNY, Aqua di Goia, Lanvin Eclat atd. 

Cena 75 ml Edt za 870 Kč / 125 ml Edt za 950 Kč

3) Britney Spears - Fantasy

Přestože u mě převládá nedůvěru a nechuť k "celebritím" parfémům, Fantasy jsem zařadit musela. Je to takový lék pro přípday, kdy se ozve hluboko schované infantilní já popřípadě akutní cukrový absťák.   Pokud neomdlíte při prvních závanech sladké švestky, kiwi a jasmínu, tak se dočkáte i kdoule, kosatce a dřevitého základu. Fantasy je především skvělým tipem na dárek pro mladší ročníky. Navíc musím pochválit krabičku, která je moc povedená a skvěle vůni reprezentuje. 

Cena 100 ml Edp / 795 Kč




4) Jill Sander SUN 

SUN je moje srdcová záležitost. Pamatuji si, že jsem jako malá poprvé listovala v ELLE, kde jsem narazila na jednu z těch ovoněných rozlepovacích stránek...a tam na mě čekala vůně, kterou budu mít ráda pořád. Hřejivá, klasická orientální vůně, mix vanilky, jasmínu a fialek...no prostě nesmrtelná klasika.

Cena 480 Kč / 75 ml Edp


A teď už jen tak letem světem.

5) Elizabeth Arden - Green Tea 

Green Tea je další nesmrtelná klasika. Lehounká směs bergamotu, citrónu, máty, jasmínu a zeleného čaje. Ideální na parné letní dny (dočkáme se vůbec??), kdy potřebuje vaše tělo i mysl vzpružit i osvěžit. 

Cena 365 Kč za 100 ml Edp / 275 Kč 100 ml Tester Edp


                                      


6) Salvador Dalí - Laguna

Laguna je exotická, květinově orientální vůně, obsahuje kombinaci typicky sladkých tónů mandarinky, švestky a ananasu, které vyvažuje růže, vanilka a ambra. Jedinečná vůně, dle mého názoru nejlepší z celé kolekce vůní Salvadora Dalí. A flakonek, jehož barva i tvar se nese v duchu nejlepších tradic Dalího tvorby, představuje už jen třešničku na dortu. 

Cena 560 Kč / 100 ml Edt

7) Guess - Guess by Marciano

Guess jsem objednávala naslepo, bez očichání a nakonec jsem byla příjemně překvapená. Je to květinovo-orientální vůně, která ale spadá do kategorie "líbivých" vůní, Když jsem ji používala, ptali se mě lidi na ulici i v obchodech, čím že to voním. To se mi u drahých parfémů často nestává=)

Cena 670 Kč / 100 Edp

8) Naomi Campbell - Naomi Campbell

Jedna z nejpovedenějších "drogérkových" orientálních vůní. Je výrazná, ale ne dusivá. Pepř, bergamot, anýz je střídán jasmínem, magnolií a broskví až zůstanou jen teplé tóny santalového dřeva, cedru a vanilky. Zařadila bych ji do stejné kategorie jako Jill Sander Sun, těžká, omamná, hřejivá, dlouhotrvající vůně. 

Cena 565 Kč / 50 ml

Ať už chcete obdarovat sebe nebo své blízké, určitě si z těchto vůní můžete vybrat to pravé. Primárně jde u všech vybraných parfémů o jejich vůni, nízká cena už je jen faktor, který dal tuto různorodou skupinku dohromady.



Máte s některým z těchto parfémů zkušenost? Jaké jsou vaše oblíbené cenově dostupné vůně?


úterý 7. května 2013

Best of April - US Edition

Květen už je v plném proudu, takže je čas představit produkty, které patřily v měsíci dubnu k nejpoužívanějším. Celý výběr se nese v americkém duchu, takže obsahuje i produkty, které nejsou v našich končinách běžné k sehnání, ale s trochou úsilí a za použití PayPalu není nic nemožné=)


Začněme základem, která jsem používala při každodenním líčení. Čestné místo zaujímá Maybelline Age Rewind Dark Spot Corrector v odstínu Light/Medium, který patří mezi to nejlepší, co jsem v US objevila. Jedná se o pigmentovaný krémový korektor, který koriguje tón pleti, maskuje nedokonalosti, diskolorace i kruhy pod očima. Na pleti vypadá přirozeně, nikam nezalézá, dlouho vydrží a je prostě dokonalý. V horkém klimatu mi zcela nahradil make-up, stačilo vyzmizíkovat pár nedokonalostí, přepudrovat a měla jsem vystaráno na celý den. 

Dále na seznamu nesmí chybět Milani Multitasking Powder v odstínu 05 Tan, o kterém jsem už básnila v předchozím příspěvku. 

Když si situace žádala extra pěknou pleť, použila jsem Hourglass Ambient Powder v odstínu Dim, spolu s korespodujícím štětcem, opět Hourglass. 

Jako tvářenku jsem používala Chanel Pink Bronze, která mi doma ležela přes rok skoro nepoužitá, ale na opálené pleti doslova vynikla a já se jí nemůžu nabažit. Supluje i bronzer a rozjasňovač, jemně vykonturuje obličej a přidá nádherný jas. 


Na oči jsem používala novinku od Maybelline, řasenku Plush Lash v krásném letním tyrkysovo-růžovém balení. S ní jsem docílila přirozených, přitom dostatečně zvýrazněných a prodloužených řas. Po počátečním zklamání jsme si k sobě našly cestu a po pár týdnech používání jsem s ní nadmíru spokojená.

O tekutých linkách Jessies Girl Liquid Eyeliner jsem už básnila a nic se nezměnilo. Jsou skvělé.

A čím jsem vše odličovala? Novinkou od Maybelline Clean Express, dvoufázovým odličovačem, který kromě toho, že skvěle odličuje, zvládá i hydratovat a nedráždit oči. Dokonce je i mnohem lepší než vychvalovaný Yves Rocher a stojí v přepočtu 80 Kč. Nedávno jsem pořídila i odličovací ubrousky ze stejné řady a opět spokojenost. 


Zdaleka nejvíc přírustků zaznamenala kategorie rtěnek, balzámů a různých dalších věcí na rty. Nejvíc jsem ale používala balzámy, konkrétně Maybelline Baby Lips v odstínu Grape, což je tónovaný balzám ve vínové barvě, který dodá nádech barvy, vypadá přirozeně, krásně voní a zároveň hydratuje. 

Zcela jsem podlehla i kultu Nivea Lip Butter, hojně jsem používala všechny tři varianty, ale nejoblíbenějším se stala Caramel Cream Kiss. Ta vůně je prostě k sežrání.

No a pokračujeme matnou rtěnkou od Wet n Wild, která spustila lavinu. Tím myslím, že nezůstalo u jedné, ale u osmi=) Stpjí necelé 2 dolary, je matná, neskutečně pigmentovaná, vytvoří rty jak z obálky časopisu a vydrží hodiny a hodiny. A představuje skvělou protiváhu k momentálnímu Color Whisper balzámovému šílenství...Navíc Barva Charged up Cherry je jak vystřižená z éry 20. let, takže pokud chcete oslavit premiéru filmu Great Gatsby opravdu stylově, doporučuji omrknout!


Přidám ještě jednoho vzorkového favorita, kterým je Tarte BB Tinted Treatment Primer v odstínu Medium. Ačkoliv se dle názvu jedná o primer, je dost krycí na to, že se dá bez problémů nosit i samostatně. Konzistencí a efektem bych ho přirovnala k Benefit Porefessional, s tím rozdílem, že kryje a sjednocuje pleť. Pro zcela bezchybnou pleť můžete nanést i vrstvu make-upu nebo minerálního pudru. V plánu mám i plné balení, což mluví za vše.


 

Na tělo jsem si oblíbila stálici americké péče o pleť Jergens Ultra Healing Lotion, který je jedním z nejlepších tělových mlék, které jsem za poslední dobu vyzkoušela. I přes své nepřírodní složení dělá to co má a dělá to velmi dobře.

Na západním pobřeží už je léto v plném proudu, takže jsem zvolila typicky letní vůni, Chanel Chance Eau Fraiche ve verzi body mist. Nádherná vůně v odlehčené verzi s ultrajemným rozprašovačem je ideální do horkého počasí a výhodou je, že se dá skvěle použit i jako hair mist.


Lakových přírustků bylo taky víc, vybírám ale ten nejpovedenější, Essie Watermelon. Šťavnatá letní barva, která kryje už v jedné vrstvě a krásně vynikne na opálené pleti.



Na přípravky Macadamia Natural Oil jsem přečetla nejednu pochvalnou recenzi, přesto jsem s nákupem dlouho otálela. Chyba! Používala jsem šampón a masku, dohromady i samostatně a po každém použití byl výsledek udivující. Nelituji jediného dolaru a všem doporučuji vyzkoušet, navíc v českých e-shopech vyjdou tyto výrobky překvapivě mnohem výhodněji než v US. 


A teď trochu stylingu. John Frieda Fine to Full Volume Spray vám po vyfoukání vytvoří objem, který by záviděla i Beyonce. Aussie Volume spray mi fixoval příležitostné vlny a krásně provoněl koupelnu a ve dnech mezi mytím jsem používala Oscar Blondi Dry Shampoo, u kterého bych pár chybiček našla (vůně, mírný bílý povlak), ale skvěle odmastil vlasy a přidal jim vzdušný objem.


Vrátila jsem se ke svému oblíbenému Tea Tree toniku z Body Shop, které je méně agresivní než můj nejpoužívanější Clinique a hydratovala jsem klasikou Clinique DDML, který mé pleti velmi vyhovuje.


No a nakonec ještě jedna zajímavost...odličovací vatové čtverečky Shiseido Cotton Pads, o kterých se na YT neustále básní. Cena 9USD za vatu se může zdát nehorázná, ale já nelituju jediného centu=)


Tímto jsem vyčerpala seznam svých dubnových oblíbenců a budu ráda za tipy na ty vaše.

středa 1. května 2013

Milani novinky


Americká značka Milani se během posledních let neskutečně zlepšila. První průlom byl uvedení zapečených tvářenek a gelových linek v tužce, o kterých už toho bylo napsáno dost, protože jsou opravdu skvělé.

Od mé poslední návštěvy v US v Milani regálech přibylo několik novinek, které jsem musela vyzkoušet. Jako první jsem vybrala Multitasking Powder. Jedná se o krycí pudr, který se dá použít, jak již název napovídá, mnoha způsoby. Můžete ho použít k fixaci make-upu pro dokonalé krytí nebo nanést korektor a vrstvou pudru sjednotit pleť. V tomto případě funguje jako tzv. make-up foundation. Na YT bývá často přirovnáván k MUFE make-up foundation za zlomek ceny. 

Já ho používám přes Maybelline Age Rewind Dark Spot Corrector a tato kombinace je na letní měsíce ideální. Větší diskolorace se překryjí korektorem a pudr vše sjednotí a zafixuje. Kromě výborného krytí i dost statečně matuje, takže splňuje všechna má očekávání.  

S pomocí tohoto pudru se dá i velmi pěkně a přirozeně vykonturovat obličej. Toto je obecně dobrý trik, kdy ke konturování nemusíte používat bronzer, ale stačí o pár odstínů tmavší pudr a máte hotovo.




Krajkový design připomíná pudry Dermacol. Vlevo je odstín 05 Tan, vedle 04 Light Tan.


Balení obsahuje zrcátko a labutěnku, s pomocí které dosáhnete opravdu vysokého krytí.


Konzistence pudru je velmi krémová a vůbec nepráší.


Další novinkou je kolekce konturek a rtěnek. Obzvlášť konturovací tužky Color Statement Lip Liners  zaznamenaly v beauty komunitě velký poprask. I takové high end nadšenkyně, které nedaly dopustit na konturky od Dior, EL nebo Chanel jim přišly na chuť a přirovnávaly je k dražším kouskům.

Vybrala jsem přirozenější odstíny, Nude, Neutral a Spice, které se dají použít s každou rtěnkou, leskem nebo balzámem. Balení je klasické ořezávací, barva obalu koresponduje s odstínem.

Co je na nich tak skvělého? Jsou úžasně krémové, vydrží neskutečně dlouho a odstíny jsou velmi univerzální. Já jsem konturková, používám je každý den, nedokážu si bez nich představit nošení nude rtěnek, protože dodají rtům hloubku a opticky oddělí rty s tělovou rtěnkou od zbytku tváře. Navíc použitím konturky můžete měnit a korigovat odstín rtěnky dle libosti. Rtěnka je moc zářivá, moc světlá, má neslušivý podtón? Použijte konturku=)


T-B Spice, Neutral, Nude

T-B Neutral, Nude, Spice, rtěnky Naturally Chic, Nude Cream


Rtěnky Color Statement Lipsticks byly uvedeny spolu s konturkami, škála je opravdu široká, od tělovek až po zářivé fuchsiové a klasické červené. Já zvolila neutrální odstíny Nude Creme a Naturally Chic. 

Balení je docela líbiví, zlatý plast s nápisem Milani a průhledný spodek s viditelným odstínem. Rtěnky jsou krémové, nevysušují a mají solidní výdrž. Neobsahují třpytky ani perleť, ale nejsou matné, mají přirozený lesk. Bohužel mají velmi intenzivní "okurkovou" parfemaci, která může být  na škodu, pokud vůně chemických okurek nepatří mezi vaše nejoblíbenější. Ale jde jen o zvyk=)



Máte se značkou Milani nějaké zkušenosti?