úterý 23. dubna 2013

Nejlepší tekuté linky ever aka Jesse's Girl Liquid Eyeliner Pen


 Na úvod bych chtěla zmínit dvě věci:

1) Tato recenze bude jedna velka óda, ve které se budou střídat slova skvělé, úchvatné, perfektní, ideální, must have atd, takže se obrňte=)

2) Pokud budete po přečtení této recenze chtít linky vlastnit, nebudete to mít s jejich sháněním vůbec jednoduché.

A teď k samotné recenzi.

Jesses Girl nepatří mezi velmi známé značky, ve většině amerických drogérií se neprodává celý sortiment, ale jsou k dostání vybrané novinky, mezi které patří i tyto linky. Zaujalo mě balení linek, které vypadá moc pěkně a vymyká se běžné představě o levné kosmetice. Cena byla velmi přiměřená (7 USD), takže jsem se rozhodla dát jim zelenou.

Chtěla bych podotknout, že ačkoliv v 99% se můj oční make-up omezuje na řasenku a linky, nejsem v žádném případě linkový profesionál. Bohužel. Obdivuju ty, které si s lehkostí dokážou pokaždé vytvořit ideální linky, které jsou souměrné a dají vyniknout tvaru oka. Moje linkování probíhá tak, že se musím pekelně soustředit, nalinkovat a následně dospět k závěru, že to není úplně ono. Má to někdo stejně??

Vyzkoušela jsem už celou řadu linek, tužky, tekuté, fixové, pudrové, práškové a mám několik oblíbenců. Namátkou zmíním Milani Liquify, popř. UD 24/7, Lancome Khol nebo LOreal Lineur Intense. Každá z těchto linek vytvoří trochu jiný efekt a všechny zaujímají čestné místo v mé kosmetické sbírce. Každá má ale nějaka negativa. To se ale nedá říct o Jesses Girl přírustku. Tyto linky jsou dokonalost sama.




Z povídání na spodní straně krabičky se dozvíme, že linky v sobě spojují umění japonské kaligrafie a "stay all day formula", která zajistí, že linky zůstanou na oku v neporušeném stavu celý den. Naprostý souhlas. 

Co se týká přirovnání ke kaligrafii, nejde než souhlasit. Hrot je extrémně tenký, takže umožní vytvořit linku, která bude splývat s linií řas. Tento způsob nanášení opticky zahustí řasy a krásně definuje oko, takže docílíte namalovaného nenamalovaného efektu. Nikdy se mi na mých očích nelíbila linka až k vnitřnímu koutku oka, tento fix ale maluje tak tence, že to vypadá skvěle. Pokud trošku přitlačíte, můžete malovat linky širší. Skvěle zvládají i bod úrazu, tedy pověstný ocásek. Jednoduchost sama.

Voděodolnost a výdrž můžu jen potvrdit, linky se po zaschnutí nikam nehnou, drží, drží a drží. Jsou pěkně černé, intenzitu můžete lehce zvýšit přidáním další vrstvy. Na oku vypadají efektně, přitom přirozeně. 



Velkým plusem je, že narozdíl od mnoha linek v fixové formě distribuují barvu rovnoměrně, hrot není nikdy příliš mokrý a linka je vždy stejná.



Malá ukázka na závěr.






Takže malé shrnutí na závěr:

1) Jednoduchá aplikace
2) Voděodolnost a výdrž
3) Tenký hrot
4) Bezchybný výsledek
5) Co víc si přát?!

Přidávám odkaz na recenzi, kde najdete víc fotek. Tady.

A video linek přímo v akci v podání skvělé Julieg713.



Jaké jsou vaše nejoblíbenější linky? A do které kategorie patříte, linkové amatérky nebo profesionálky?

čtvrtek 18. dubna 2013

Novinky - vlasové doplňky

Dnes se podíváme, na jaké vychytávky jsem narazila během brouzdání vlasovou sekcí ve Wallgreens. 


Drdoly zažívají velký comeback a existuje milión způsobů, jak je vytvořit. Klasicky s pomocí gumičky a pár skřipců, "drátěnky" nebo DIY v podobě drdolu z ponožky.

Já nosím drdoly velmi často a vždy ráda zkouším nové způsoby, jak je vytvořit. Nejnovějším pomocníkem se staly Hot Buns, což je vylepšená verze výše zmíněného doughnutu.



Balení obsahuje 2 velikosti a vytvořit drdol je naprostá hračka. Namotáte vlasy a secvaknete konce k sobě. Navíc mají v sobě ukrytou guničku, kterou můžete (nemusíte) drdol zafixovat.




Zajímavý housenkový tvar je doplněn pásky se "suchým zipem", který perfektně zachytí vlasy a drdol tak dlouho drží svůj tvar. Netradiční tvar navíc vytvoří přirozenější a objemnější formu drdolu.

Jde o skvělou pomůcku na vytvoření perfektního drdolu a ze všech způsobů, které jsem vyzkoušela (nebylo jich málo) mi tento přijde jako nejpohodlnější a výsledný efekt velmi efektní. Cena 10 USD.


Dále mě zaujaly suché natáčky Conair adjustaCurl, které mají zajistit objem a vytvořit vlny. Obsahuje 4 natáčkové "pásky", které můžete srolovat do požadované velikosti. Jsou ideální pro dodání objemu u kořínků vlasů. Nejde o žádný zázračný produkt, stejnou službu vám udělají i klasické suché natáčky, které jsou k dostání v mnoha velikostech. Výhodou Conair natáček ale je, že je můžete lehce měnit podle toho, jaký efekt zrovna chcete vytvořit.



Jsou dva základní způsoby, jak lze natáčky používat. Prvním z nich je udělat z každé natáčky malý váleček a nechat konce volné, válečky podložit pod jednotlivé prameny a délky vlasů nechat volně na zbytku natažené plochy natáčky. Tak dodáte objem bez natočení.

Druhým je vytvořit různé velikosti a klasicky prameny natočit. Tím se docílí objemu i lehkého zvlnění.

Používám je na vyfoukané polosuché vlasy, dobré je při foukání použít objemové tužidlo nebo po natočení přestříknout lakem, opět lehce vyfoukat fénem a nechat 30 min až 1 hodinu.

Určitě se nejedná o žádný must have produkt, ale výsledek je moc pěkný a při cestování nezabírají mnoho místa=)






Nakonec něco, co se hodí vždy a všude...gumičky. Nevím jak vy, ale já bez nich nemůžu fungovat. Mám dlouhé vlasy, které ráda nosím rozpuštěné, ale stejně tak ráda je během dne stáhnu do gumičky. Gumičky kupuju pořád dokola, protože se záhadným způsobem ztrácejí, stejně jako třeba ponožky v pračce=)

Značka Goody dělá jedny z nejlepších gumiček, jsou extra elastické a přitom skvěle drží vlasy, lehce se používají a lehce se i sundavají bez toho, aby na nich zůstávaly trsy vlasů. Kromě klasického multipacku mě zaujala i varianta 2v1 Goody Doublewear, a to ozdobené gumičky, které se dají nosit i jako náramky.

Tento koncept mi přišel jednoduše geniální, protože když je potřeba během dne gumičku najít a použít, není k nalezení. Takhle může být vždy po ruce a ještě vytvořit solidní arm candy=)




A jaké jsou vaše nejoblíbenější vlasové vychytávky? Jak vytváříte drdoly?

čtvrtek 11. dubna 2013

US Drugstore Haul - Part II a jeden must-have produkt


Tak a je tu další drogérkový haul, o který jsem vás nemohla ochudit, protože některé z těchto produktů stojí za důkladné povšimnutí. A který konkrétně? No přeci Maybelline Age Rewind Dark Spots Eraser.

Původní Age Rewind korektor, který je určen na kruhy pod očima, považuji za nejlepší korektor, na který můžete v drogérii narazit. Používám ho už přes dva roky a je prostě skvělý. Navíc je dostupný i v ČR, ale překvapivě jsem nenarazila na žádné recenze. Ale na druhou stranu, ani já jsem o něm nenapsala nic, přestože ho mám strašně ráda.

Age Rewind Dark Spots Eraser je jeho nový parťák, který není o nic horší. Ba naopak. Je absolutně úžasný. A to myslím smrtelně vážně. Troufám si říct, že je to taková kouzelná hůlka pro majitelky všech typů pleti.

Je lehký, zároveň ale velmi krycí, krásně se roztírá (Sigma FX80 nebo jakákoliv jeho alternativa to jistí), rychle zasychá a nikam se nehne. Navíc vypadá velmi přirozeně, takže pokud potřebuje být moje pleť do 1 minuty transformovana do stavu " ala photoshop", je toto věc, kterou okamžitě použiji. 

Výhodou je, že tato vylepšená verze jde použít i na kruhy pod očima, takže za necelých 200 Kč máte doma multifunkčního pomocníka. 




Jediným všude zmiňovaným negativem, je houbičkový aplikátor. Pomineme-li ale jeho nehygieničnost, barvu aplikuje skvěle.





Dalším přírustkem do rodiny korektorů je opět z dílny Maybelline. Je to korektor a rozjasňovač v jednom s názvem Dream Lumi (něco podobného nabízí v našich končinách i LOreal). Vzhledově (sice vzdáleně) i funkčně připomíná klikací YSL, samozřejmě za zlomek ceny. Na podrobnější recenzi si sice budete muset chvilku počkat, ale po prvním vyzkoušení spokojenost.



L-R Age Rewind, Dream Lumi
Maybelline Color Tattoo není třeba dlouze představovat. Všichni víme, že v USA nabízejí více odstínů, mezi něž patří i dvě barvy, které nemohou chybět v žádné kosmetické sbírce. Konkrétně 55 Inked in Pink (metalická starorůžová) a  70 Barely Branded (metalická béžová). Barvy jsou nádherné, výdrž skvělá. Spíš než samostatně se mi osvědčily jako báze pod matné stíny (perfektní v kombinaci s UD Naked Basics), které díky nim vyniknou a vydrží celý den.




L-R Barely Branded, Inked in Pink



A samozřejmě Nivea Lip Butters. Byla jsem vůči nim dost skeptická, ale akce 2 za 4USD mě nenechala chladnou a dotlačila mě k nákupu dvou kousků, Vanilla-Macadamia Kiss a Raspberry Kiss. Musím říct, že počáteční skepticismus nebyl na místě a s oblibou je neustále používám. 

Nejsou to sice žádné hojivé zázraky, ale krásně voní (Macadamia Kiss jako bílá čokoláda a Raspberry Kiss jako růžová pasta perlička s příměsí růže) a jsou na rtech velmi příjemné. Mnohem lepší než Maybelline Baby Lips...


Raspberry-Rose Kiss dodá rtům lehkou mléčně růžovou barvu a v kombinaci s konturkou vypadá moc zajímavě.


Taky jsem musela vyzkoušet mini verze vychvalovaných tělových mlék, HEMP body lotion a americkou klasiku Jergens Ultra Healing, 

Jergens je hutnější krém, který skvěle hydratuje i velmi suchou pokožku, ale za to složení by se nemuseli stydět v žádné chemické laboratoři.

HEMP lotion s výtažky z konopí je taky fajn, má tekutější konzistenci a velmi výraznou vůni. Takže plné balení asi nebude.


A nakonec chválou ověnčený tuhý deodorant Secret, o kterém bych nebýt Káji z PlumFoolery blogu nevěděla. A byla by to škoda, protože je opravdu dokonalý. Nedělá bílé fleky na oblečení (v rámci možností), úžasně voní a funguje tak jak má. Určitě se pořádně zásobím=)



Tak to je pro dnešek vše a zítra vám ukážu pár vychytávek na vlasy.


úterý 2. dubna 2013

Nákupy USA - Drugstore Edition



Po delší odmlce způsobené intenzivním zkouškovým a následnou cestou přes Atlantik vás opět zdravím, tentokrát ze prosluněné Kalifornie. Jet lag už je zdárně překonán, takže je čas představit vám produkty, které jsem si v USA nemohla nechat ujít.

První část novinek bude věnována drugstore dekorativním produktům, dále se můžete těšit na péči o vlasy, o pleť a samozřejmě i na úlovky z oblasti highend.  

Začnu zeširoka. Jet lag u mě probíhal tak, že jsem se každé ráno budila před šestou a chodila ven běhat. V LA je nádherné teplé počasí, takže podmínky jsou přímo ideální. Má to ale jeden háček. Na mé běžecké trase je Rite Aid (otevřeno 24hod denně=) i Wallgreens. A výsledek dvoutýdenního intenzivního běhání vidíte na fotkách. Člověk se přeci musí nějak motivovat a následně odměnit...



Na amerických drogériích je nejlepší (?), že mají permanentně akce typu BOGO (kup jeden produkt, druhý je zdarma nebo o polovinu levnější), takže u jedné věci to nikdy nezůstane. 

Vyzkoušela jsem opěvované Baby Lips od Maybelline a zatím tedy nechápu, co na nich všichni vidí...je to klasické tonovací Labello s nízkou hydratační schopností (alespoň ty barevné verze). Dále můj oblíbený korektor Age Rewing Neutralizer, Dream Bouncy Blush v odstínu Hot Tamale (barva je krásně pigmentovaná a velmi podobná Nars Cactus Flower) a samozřejmě Color Whispers, které se prodávají ve 20 různých odstínech naprosto odlišných od české nabídky. 


Podlehla jsem mánii 3in1 Foundation od Covergirl a musím říct, že jsem nadšená. Skvělý makeup, samostatná recenze bude následovat.


A samozřejmě Revlon. Lip Butters, Just Bitten Kissable Balm Stains (láska!) a Photo Ready concealer.


Hodně chvály jsem slyšela na Milani Multi-tasking powder, který (ač to o sobě netvrdí) je vlastně powder foundation se skvělým krytím, máslovou konzistencí a skvělou matující schopností. Plus rtěnka, která není vůbec špatná. A nezůstalo u jedné=)


Bronzery Physicians Formula jsou kapitola sama o sobě, já zvolila Healthy Wear a jsem spokojená. Úsměvné je SPF 50....v USA jsou ochranným faktorem všichni doslova posedlí. A samozřejmě EOS s příchotí Strawberry Sorbet...když jsou ty Velikonoce.


Revlon Lash Glue je hodně chválené, takže tam jsem šla na jistotu, ale zaujala mě novinka v podobě trojřas, které jsou víc user friendly než individuální řasy a slibují zázraky=)


A nakonec dva extrémně předražené produkty, které hned po vyzkoušení putovaly zpět. LOreal Youth Code BB Cream, který je převlečená BB od Garnier za double cenu a Miracle Blur, což je retuš v tubě, která nefunguje špatně, ale ta nálož silikonů byla mou pletí odmítnuta.


Nakonec 2 produkty, na které se můžete těšit v příštích postech. Hourglass Ambient Powder a Rachel K CC Cream.

Zaznamenaly jste havoc, který tyto Hourglass pudry spustily v beauty komunitě?


Zaujalo vás něco z novinek? A o čem si chcete přečíst jako první?