neděle 4. listopadu 2012

Suché šampóny Batiste



Kouzlu suchých šampónů jsem propadla už dávno. Výběr byl velmi omezený a povědomí o nich velmi slabé. Začínala jsem z absolutní klasiky, oldschoolové Amicy. Přestože je stále součástí mé sbírky, objevují se v ní i nové produkty, protože být majitelkou dlouhých vlasů a nemít k dispozici suchý šampón je pro mě zlým snem=)



Značka Batiste je synonymem pro suchý šampón a blogový svět už o něm napsal vše a více, ale mně nějakou dobu trvalo, než jsem si ten svůj pořídila. Z velmi omezeného výběru 2 druhů jsem koupila oba, protože jsem často četla, že jednotlivé druhy se kvalitou velmi liší, což byl i můj případ.


1) Floral & Firty Blush

Hlavním negativem, přes které jsem se nemohla přenést je jeho vůně, dusivá, květinková a neskutečně dlouhotrvající. Z vlasů byla opravdu intenzivně cítit celý den, což by teoreticky mohlo být plusem, kdyby nebylo věty první. Šampón na vlasech zanechal lehce bílý povlak, nic ve srovnání např. s již zmiňovanou Amicou. Stačilo ale párkrát přejet ručníkem a mohlo se vyrazit. Vlasy odmašťoval docela obstojně, ale nepřidával moc na objemu, což jsou 2 vlastnosti, které od takového výrobku bezpodmínečně očekávám. 

Takže se můžeme vrhnout na

2) A Hint of Colour: Dark & Deep Brown 

To už je jiné kafe. Předně vůně. Je jemnější, sladká, hřejivá, už žádné kytičky a rozkvetlá louka, spíš čokoláda a vanilka, ale jen náznakem...no prostě voní příjemně! Vůně už není tak intenzivní, ale stále je z vlasů chvilku cítit. Dalším plusem je, že kromě obligátního odmaštění vytvoří i solidní objem. Nadzvedl i mé dlouhé těžké vlasy, takže v oblasti následného stylingu jsem se nemusela ani moc namáhat. Nejdůležitějším kladem ale zůstává jeho barva. Je určen na tmavé vlasy, tedy odpadá problém s bílým povlakem po nanesení. Tedy částečně. Bílá barva je méně intenzivní, ale pokud budete aplikovat hodně zblízka nebo málo protřepete, bude znatelnější. Sprej je zabarvený, což můžete vidět i na černé trysce. Před první aplikací jsem měla strach, jestli ze mě po použití nebude čokoládová brunetka, tak jsem pro jistotu vyzkoušela sprej na papírovém kapesníčku a výsledkem byla šedočerné slabé zabarvení. Takže nebojte, nebarví!

U Swiss O Par šampónu jsem měla problém s ucpanou tryskou již po druhém použití, u Batiste se mi nic podobného nestalo. Výdrž cca 2 měsíce při používání 2x týdně.



Takže pokud to z článku samotného nevyplynulo dostatečně jasně: blush ne, deep brown určitě ano!



Jaká je vaše zkušenost s šampóny Batiste? Který je z toho nepřeberného množství vaším oblíbencem? A jaké jiné značky používáte? Deep brown už dodělávám, takže ocením nové tipy!

NUXE Ultra-Nourishing Lip Balm




S radostí oznamuji, že jsem našla svůj svatý grál v oblasti péče o rty. Řeč je o značce NUXE a jejím zázraku na rty, Reve de Miel Honey Lip Balm.

Značka NUXE byla v roce 1957 založena pařížským lékárníkem, který věřil v nevyčerpatelnou sílu rostlin a výrobků z nich. V roce 1989 značku převzala jeho dcera, Aliza Jabés, která pokračovala v tradici svého otce a představila produkty široké veřejnosti. V roce 1992 uvedla na trh olej NUXE, který se stal okamžitým hitem. 

Název společnosti vznikl spojením francouzských slov Nature a Luxe, což by mělo symbolizovat spojení přírodních složek a luxusu. Kolik je v jednotlivých výrobcích přírody a kolik chemie nechám na posouzení zdatnějším jedincům=)




Ochranný a vyživující balzám na rty Reve de Miel, tedy v překladu 'medový sen' je kromě již zmíněného oleje nejprodávanějším výrobkem. Zajímavostí je, že se prý ve světě prodá jeden kus každých 28. Poprvé jsem se o něm dozvěděla ve videu Lisy Eldridge a při návštěvě Monaka jsem se hned po prohlídce kasina a knížecího paláce vydala hledat pověstné francouzské lékárny, odkud bych si mohla jeden exemplář odnést. 


Obrázek vypůjčen z 
http://www.christina77star.com/2011/06/nuxe-haul.html


A teď konečně k produktu samotnému. Balení je skleněné a bytelné, takže vyzývá k domácímu použití. Balzám ma nažloutlou barvu, která evokuje med nebo včelí vosk a má pastovitou texturu. Po nanesení ucítíte, že balzám není úplně hladký, jsou v něm cítit malinké částečky, konzistencí i pocitem na rtech připomíná zcukernatělý med. Voní příjemně a svěže po citrusech, ale citrusovou vůni zjemňuje jakýsi orientální hřejivý nádech, zčásti med zčásti něco dalšího...

Po nanesení se začínají dít pohádkové věci. Lisa mě nalákala na matný finnish, který u těchto přípravků není obvyklý. Finnish je matný, ale ne tak úplně. Je to matný efekt posunutý na úplně jinou úroveň. Rty zabalí do sametové vrstvy, rty vypadají vyplněné, vypnuté, ale nejsou vůbec mastné. Vrstva přípravku ke rtům přilne na dlouhou dobu, neotře se po prvním soustu nebo napití. 

Balzám se kromě intenzivní noční terapie skvěle hodí i na den. Já ho používám v momentě, kdy se mi pomalu začíná vytrácet dříve nanesená rtěnka a rty mám podrážděné a suché od větru. Vrstva tohoto balzámu okamžitě ulehčí rtům a spolu se zbytky rtěnky vytvoří jemné tónování s matným finnishem.  


Já jsem z tohoto balzámu nadšená. Jediným negativem může být vyšší cena (cca 300 Kč), která je ale mnohonásobně převýšena kvalitou výrobku a jeho dostupnost (objednat můžete např. z feelunique.com za 9.50 GBP a poštovné zdarma) Od té doby co balzám používám už nemusím řešit suché, rozpraskané a podrážděné rty a vím, že takové rty budou doplňkem, který z módy nikdy nevyjde.


Máte s výrobky NUXE zkušenost? Jaké jsou vaše osvědčené zimní balzámy?