neděle 17. června 2012

Novinky, nákupy, tipy, akce, první dojmy...Part II


A máme tady slíbené pokračování včerejšího článku:


8) Lioele Beyond the solution BB Cream

Protože se BB mánie rozšířila i do českých luhů a hájů a povědomí o tomto revolučním produktu z Asie už musí mít každý, nastává problém v tom, který z nepřeberné nabídky bb krémů vybrat. Tuto situaci neusnadňuje ani fakt, že velká část českých blogů má zaručený recept na ten jediný pravý, kterým je obvykle ten jediný, který pisatelka má. A čtenář po přečtení všech článků je na tom stejně, jako před jejich přečtením - tedy neví jaký typ bb krému pořídit=) Já jsem jich už pár vyzkoušela a jediný, ke kterému se stále vracím je Liolele Beyond the Solution, recenze zde a proces objednání, prodejci, doručení atd. zde. Jediné, co se od poslední recenze změnilo je, že jsme si na sebe zvykly ještě o trošku víc, takže to risknu a těm, kteří stále hledají ten jediný vhodný bb krém, ho doporučím.


9) Essence Ready for boarding LE Lip and Cheek Cream

Jak už pravidelné čtenářky jistě ví, mám krémové tvářenky ráda. Bohužel je ale skoro vůbec nepoužívám. Ještě raději mám multifunkční produkty, tedy rtěnka/tvářenka v jednom. Ty už používám o něco častěji, protože rtěnku nanáším během dne často a když vidím, že mi odpoledne zmizela všechna barva z tváře a vypadám pobledle, tak kromě rtů naťupkám malé množství i na `jablíčka` a světe div se, vypadá to skvěle. Tímto poetickým úvodem jsem chtěla naznačit 2 věci. První je, že tyto produkty nepoužívám tak často, abych kupovala např. Bobbi Brown a za druhé, i levnější produkt z této kategorie se může stát vhodnou náhradou. V žádném případě tady nechci srovnávat kvalitu výrobků těchto dvou značek, jen chci říct, že krémová limitka od Essence jde vcelku slušně použít na rty (mnohem krémovější konzistence a méně silikonu než v obdobném výrobku z kolekce Rebels) a když už ji budete mít v kabelce, tak ji klidně můžete přes den použít i na oživení mdlé tváře.

A pokud vás od nákupu jakékoliv Essence tvářenky nadobro odradilo Blush Souffle, tak vězte, že Essence někdy umí i lepší kousky=)

Cena 65 Kč/kus



10) Varování před nákupem řasenky + překvapivě povedené zapečeně stíny - Sephora

Sephora Full Action řasenka nedělá absolutně nic, takže ji v regálech můžete klidně dál přehlížet (vzorková velikost).

Zapečené stíny jsem dostala jako dárek, jinak bych si je asi nekoupila. Úplně špatné tedy nejsou, naopak mě příjemně překvapily. Jsou pigmentované (hlavně 2 světlejší odstíny), hodně třpytivé (zlatý odstín obsahuje drobné glitry), hezky barevně sladěné, ale na můj vkus trošku předražené (360 Kč). 



11) Sampar objev a nová položka na wishlistu

Značka Sampar mi byla už od začátku subjektivně sympatická. Pak přišly pochvalné recenze na Sampar produkty od jedné z mých oblíbených blogerek (zdravím Dashulku=) a já si uvědomila, že mám doma tento malý vzorek hydratačního krému Ultra Hydrating Fluid. Vyzkoušela jsem a přidávám na seznam horkých kandidátů na příští nákup. Vzorek mi poskytl pouze 5 použití, ale byla jsem překvapená tím, jak intenzivně hydratuje a pleť zanechá plnější, nebo ještě lepší výraz - naducanější=)


12) Estee Lauder proadák aneb zklamání z Invisible Fluid 

Tak z této novinky, která se pasovala na alternativu k ikonickému Chanel Vitalumiere Aqua, jsem byla dost rozladěná. Chanelu nesahá ani na paty, zvýrazňuje suchá místa, která před nanesením na pleti ani nebyla, neroztírá se do ztracena, jsou po něm vidět stopy, moc nekryje, odstíny taky nic moc...takže tady se zázrak nekonal.



13) Benefit Brow Bar a úprava obočí zdarma

Benefit Brow Bar v Sephoře jsem se odhodlávala navštívit už dlouho. Měla jsem trochu obavu z profesionality provedení, protože obočí je obočí...jednou si ho vytrháte špatně a jako na potvoru už pak nikdy neroste tak jak má. Cena taky není úplně zanedbatelná - 350 Kč. Výhodou je, že v den narozenin je celá tato procedura zdarma, takže zvědavost zvítězila a já vyrazila do Palladia. Úprava se provádí voskem, trvá chviličku (max 15 min), nemusíte se ani dopředu objednávat. Slečna byla velmi milá, vše provedla rychle, profesionálně, precizně, s úsměvem a následným `flash líčením`. Výsledek si můžete prohlédnout dole.

PŘED



PO


14) Fossil - úžasná alternativa k hodinkám Michael Kors, která nezruinuje vaši peněženku

Původně jsem si vysnila hodinky Michael Kors Rose Gold, moje peněženka se mnou ale tento sen nesdílela, takže jsem se na její doporučení poohlédla u Fossil a měla pravdu, na první pohled nejsou tyto hodinky o nic horší než MK a navíc za mnohem příznivější cenu. Rose Gold jsem po vyzkoušení zavrhla, protože mi prostě neslušely, ale do těchto měděno hnědých jsem bez váhání šla. Líbí se vám tento typ nasivnějších, ala pánských hodinek? 

Cena 190 Euro


15) Knižní koutek - bestseller jménem Fifty Shades of Grey

A teď otázka pro anglicky zdatné a plnoleté čtenářky. Už jste zaznamenaly mánii kolem této knížky? Paradoxně jsem se o knížce dozvěděla na beauty kanálu YT, odkaz a recenze zde.  K dostání jsou 3 díly a zatím jen v angličtině. 



Máte s některým zmíněným výrobkem osobní zkušenost? Z čeho jste byly/nebyly v poslední době nadšené?


V poslední době provádím důkladno čistku kosmetiky, takže na stránce 


přibylo pár nových výrobků. 


sobota 16. června 2012

Novinky, nákupy, tipy, akce, první dojmy...Part I


Po delší absenci přináším miš maš všeho možného, tedy věcí, které jsem nedávno koupila, objevila, znovuobjevila, vyzkoušela atd. Článek je hooodně dlouhý, takže jsem ho rozdělila na 2 části. 

1) Laky Flormar

Nikdy jsem žádný Flormar lak nevlastnila, což jsem bohatě napravila. Využila jsem akci 2+1 zdarma a koupila jich rovnou 6 (vlastně 9, ale o těch zas někdy jindy=)

Všechno to začalo neonovým trendem a neúspěchem při shánění ikonické neonky od Essie Pink Parka. Pak jsem zahlédla podobnou alternativu od Flormar (na obr. 2 zleva) a zamilovala jsem se nejen do této barvy, ale i do Flormar laků jako takových. Zmíněná neonka nejenže perfektně kryje už v jedné vrstvě, schne lesklá (narozdíl od neonových laků jiných značek), ale dokonce má i nadprůměrnou výdrž (alespoň na mých nehtech). Jen podotknu, že tento lak je ze stále nabídky a nepatří do jejich nové Neon kolekce.

O Neon kolekci jsem slyšela, že laky jsou vodové a nekryjí moc dobře, ale opak je pravdou. Pořídila jsem 3 odstíny, tmavší červenou, tlumenější růžovou a křiklavou studenou `barbie` růžovou. Nejsou to žádné krémovky, ale to se mi na nich zrovna líbí. Jen tak pro představu, červený odstín svou barvou i konzistencí připomíná lak Essie Aperitif.

Dlouho jsem hledala nějaký lak v barvě Rose Gold (druhý zprava) a našla jsem něco vzdáleně podobného. Na zkoušku jsem přihodila i jeden holografický lak, který je úchvatný - dobře kryje a výsledný efekt je opravdu holografický.



Jako ukázku mám 2 laky z Neon kolekce a 1 ze stálé kolekce, náhradník za Pink Parka (uprostřed).



Nejoblíbenějším odstínem se ale stal Neon 03, což je tlumenější šťavnatá melounovo růžová barva, na která v lahvičce vypadá nic moc, ale nenehte se zmýlit, je nádherná. Pokud nechcete dovést neonový trend do extrémů, toto je nositelná alternativa. A ještě jedna poznámka pod čarou, s tímto lakem se mi poprvé stalo, že mi ho jedna slečna na ulici pochválila a ptala se, co je zač...takže tak=)

Jinak cena laků 69/79 Kč, podle toho, kde kupujete a akce 2+1 mají skoro pořád,



2) Essence Studio nails Duo

A u laků ještě chvilku zůstaneme, protože vám chci doporučit jednu šikovnou dvojici od Essence z řady Studio nails. Mléčně bílý lak obsahuje nylonová vlákna, které nehty zpevní (a tím myslím opravdu zpevní), světle růžová vrstva je vyhladí, dodá jim jednolitou barvu a připraví na aplikaci laku. Tato kombinace je skvělá nejen tím, že po použití jsou nehty znatelně pevnější, ale vytvoří perfektní bázi pro tmavé i světlé laky, které barevně víc vyniknou a často vám bude stačit i jediná vrstva. Každý za 50 Kč a opravdu doporučuji je vyzkoušet!




3) Interspar

V Intersparu jsem při běžném nákupu narazila na pár novinek. Nálepky na čištění pórů a `papírovou` masku na obličej, která se nemusí objednávat až z daleké Koree=) Potom jsem zahlédla nějaké výrobky Karlovarské kosmetiky, konkrétně čistící pleťovou vodu s obsahem kafru Sysex, kterou už používám přes 2 týdny a opravdu funguje. Perfektně dočišťuje pleť, opravdu viditelně stahuje póry, ALE dost vysušuje, což je nutné zlo u výrobků, které obsahují alkohol. Pokud používáte a vyhovuje vám exfoliační tonikum od Clinique (část pověstných 3 kroků krásy) a přenesete se přes intenzivní kafrovou vůni, budete nadšené a ušetříte hodně peněz (Sysex stojí 30 Kč)




4) Henna Color

Konečně jsem se dokopala k tomu použít opět hennu, protože s ní vypadají vlasy nesrovnatelně lépe, jsou silnější, zdravější, lesklejší, méně padají a v neposlední řadě je to úleva pro pokožku hlavy, kterou henna zbaví svědění, lupů atd.

Dříve jsem dloihou dobu používala obyčejnou hennu z DM, na kterou si nemůžu stěžovat, ale rozhodla jsem se vyzkoušet vychvalovanou Henne Color v odstínu zlatá blond. Nedávno se mi ale dostal do ruky letáček značky Khadi a slečna v obchodě s biokosmetikou, kde mají asi 5 různých značek henny, si ji velmi chválila. Takže příště zkouším Khadi...máte s touto značkou nějaké zkušenosti?



5) Wilkinson Intuition

Toto je naprosto random tip, ale včera jsem byla v Tesco My na Národní a tato řada byla ve výprodeji (cca 200 Kč za strojek + 2 hlavice a stejná cena za náhradní 4 hlavice)

Přestože si myslím, že nic lepšího než Venus neexistuje, rozhodla jsem se vyzkoušet. Přinejhorším využiji, když nebudu mít po ruce žádný holící gel, což se asi jen tak nestane, a i kdyby, tak sprchový gel to jistí, ale tak výprodej je výprodej, že?




6) Yves Rocher Cure Solutions

V Yves Rocher jsem kupovala maximálně tak sprchové gely. Jejich pečující kosmetika mě nechávala ledově chladnou...než mi trb (díky, díky, díky) doporučila tento krém. Ani na chvilku jsem nezaváhala, protože když trb něco bez výhrad doporučí, stojí to opravdu za to. Na tento krém bude samostatná recenze, protože způsobil naprostý převrat v tom, jak moje pleť po ránu (a následně celý den...a další den, zas a znova) vypadá, jak se zlepšil tón pleti a její povrch, jak na ní vypadá make-up atd. Je to můj zachránce a já, stejně jako trb, ho doporučuji všude a všem. A ne, opravdu nedostávám provizi z prodeje=)







7) A nejlepší skoro nakonec, aneb Chanel líčení v Sephoře aneb jak moje peněženka zaplakala          (stále máte šanci=)


Od 11.6. probíhalo v různých pražských Sephorách líčení Chanel s názvem Chanel Lip Bar. Slečny vizážistky mě spolu s kamarádkou krásně nalíčily, konečně jsem vyzkoušela nový kompaktní Chanel Vitalumiere Aqua (velká spokojenost!), stejně jako při Nars líčení, o kterém jsem psala nedávno, mi doporučily výraznější rtěnku (Rouge Allure 85 Coquette) a vše zakončily limitkou Soleil Tan de Chanel v odstínu Sable Beige. 

Původně jsem si chtěla jen užít líčenía vyzkoušet některé produkty, takže jsem na konci líčení poděkovala a marně čekala na malou pozornost, která byla avizována na letáčcích, nebyla podmíněna nákupem výrobků a měla sloužit jako poděkování za možnost prezentace firmy Chanel. Takže klasika. 

Později téhož dne jsem v Palladiu narazila na slečnu rozdávající 20% slevy do Sephory, což jsem vnímala jako znamení osudu a výtečnou příležitost, jak si něco z vyzkoušených produktů pořídit. Takže jsem se do Sephory vrátila a odnesla si 3 výrobky. Ať žije slabá vůle. 

Jinak malé upozornění ne jeden cenový rozdíl, který mi málem vyrazil dech. Sypký pudr, který na Smíchově stojí 1300 Kč prodávají v Palladiu za 1700 Kč ?! Takže pozor, ač se to zdá nelogické/neuvěřitelné, ceny produktů nejsou v jednotlivých Sephorách stejné.


Dle slečen vizážistek si nákup takového rozsahu už zasloužil určité poděkování, takže jsem odešla vybavená luxusní  kosmetickou taštičkou Chanel (na obr. v černé krabičce) a pěknou sbírkou vzorků.


Takže pokud se chcete nechat hezky nalíčit značkou Chanel, dnes máte poslední šanci v Sephoře OC Flóra. A pokud nedostanete na konci líčení zmíněnou pozornost, prostě si o ní řekněte=)



Na druhou část článku se můžete těšit už zítra.


Jak se vám takový typ článků líbí? Máte s některým zmíněným výrobkem osobní zkušenost? Z čeho jste byly/nebyly v poslední době nadšené?

Jak jsem vás už informovala na Twitteru, konečně jsem zrušila ověřovací slova u komentářů, takže teď už můžete komentovat dle libosti=)



V poslední době provádím důkladno čistku kosmetiky, takže na stránce 


přibylo pár nových výrobků.