středa 23. listopadu 2011

Novinky z drogerie + minirecenze


Jistě vám neuniklo, že Rossmann má 25% slevu na sortiment dekorativní kosmetiky Rimmel. Proto přináším pár tipů, které by vás mohly zaujmout.


Začnu výrobkem L`Oreal, a to řasenkou Lash Architect, která byla zdarma k nákupu výrobků této značky v hodnotě 349Kč. Myslela jsem si, že se jedná o novinku Lash Architect 4D, ale byla jsem zklamaná po zjištění, že je to starší verze této řasenky. Kartáček má klasický štětinkový, na pohled se mi zdál povedený, řasy prodlouží a dodá objem, ale výsledek je takový `krepatý`, alespoň v porovnání s Maybelline OnebyOne. Takže zdarma ok, ale jinak žádná sláva.


Teď už ale zpátky ke značce Rimmel. Konečně jsem se dostala k nákupu make-upu Lasting Finish 25 Hours v odstínu 100 Ivory (103 True Ivory byl moc do žluta). Cena ve slevě 149Kč. Tento make-up už jsem chválila tady, kupovala jsem ho v USA a vypotřebovala jsem 2 balení. Potěšilo mě, že se konečně dostal i do ČR, protože je to perfektní výrobek a navíc dostal pohodlnější skleněné balení s pumpičkou. Krásně kryje, barva je přirozená, musí se zapudrovat, ale drží obstojně. Momentálně je pro mě jedničkou z make-upů, které jsou k dostání v drogérii. Doporučuji vyzkoušet. 

Na pudr Stay Matte slyším chválu ze všech stran, takže jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Bohužel jsem si vybrala špatný odstín, který jde trošku do červena, takže se musím poohlédnout po světlejším. První dojem (pokud nepočítám špatný odstín) byl ale vcelku pozitivní

Rimmel Lasting Finish, odstín 100 Ivory

A teď jsou na řadě rtěnky. O Kate Moss kolekci rtěnek Lasting Finish už bylo napsáno mnoho skoro na každém kosmetickém i nekosmetickém blogu, takže se nebudu dlouze rozepisovat. Rtěnky jsou výborné, krémové, velmi pigmentované, voní tak rimmelovsky, odstíny byly strašně výrazné, takže já jsem skončila s 03 a 07, tedy slušivá nude a trochu méně slušivá barva, která nese název Nude Mauve a není ani nude ani mauve.

Další upozornění se týká nového odstínu ve stálé kolekci rtěnek Lasting Finish, (které mimochodem patří spolu s Maybelline Color Sensational k mým absolutním favoritům z drogerie) a to Airy Fairy, která je snad nejčastěji zmiňovanou a chválenou rtěnkou od Rimmel na YT. Je to tělová růžová s mauve podtónem a osdahuje zlatý sheen, prostě každodenní nádhera. Určitě doporučuji bližší prozkoumání, navíc je momentálně za 69Kč.


Dalším přírustkem je lesk Stay Glossy v odstínu Non stop Glamour, což je nesvětlejsí odstín v nabídce, baby pink se zlatým leskem. Samostatně se mi nelíbí, ale nedávno jsem ho vyzkoušela na lip stain Bloody Mary od Essence a vzniklá kombinace byla úchvatná, jak barevně, tak konzistencí. Lesk je tekutější, není extrémně lepkavý (trošku je, jako většina lesků), krásně voní a má velmi zajímavý plochý aplikátor, se kterým se nanáší jedna báseň. Určitě stojí za vyzkoušení. Cena po slevě 104Kč.



L-R Airy Fairy, 07 Nude Mauve, 03 Nude, T Non stop Glamour


Další novinkou jsou tekuté linky Studio Lash Liquid Eyeliner od Miss Sporty v odstínu Black. Zaujal mě aplikátor, který připomíná L`Oreal Lineur Intense (moje nejoblíbenější tekuté linky). Barva je pigmentovaná, opravdu černo-černá, výdrž dobrá, jedinou nevýhodou je, že nabírá moc barvy, která se musí před nanášením trošku seškrábnout. Linkové profesionálky si s touto linkou hravě poradí, pro začátečníky může být aplikace trochu problém. Pro mě ale za 59Kč dobrá levná náhrada linek od LOreal.

omlouvám se za rozmazanou fotku...
A nakonec řasenkový favorit, Maybelline One by One. Nejlepší řasenka od Maybelline, Falsies i Colossal Volume strčí hravě do kapsy. Gumový aplikátor, který nenabírá moc produktu, krásně řasy obalí, i takové, o kterých jste dosud nevěděly, neslepuje, řasy natočí a zafixuje, prodlouží a zahustí, neopadává, neobtiskuje se a vydrží v takovém stavu celý den. V Rossmannu za 169Kč, v DM 219Kč spolu s tužkou na oči, kterou bych klidně oželela a doporučila bych levnější variantu z Rossmanna.




Máte s nějakým zmíněným výrobkem zkušenosti? Co vás v poslední době zaujalo?


pátek 18. listopadu 2011

Estée Lauder LE Modern Mercury


Dnes vám představím podzimní limitku od Estée Lauder s názvem Modern Mercury. Mě zaujaly 2 výrobky, rozjasňující pudr a rtěnka. V USA byla tato kolekce uvedena před mým odjezdem a přes moje velké snažení jsem nikde nesehnala rozjasňovač, který byl po pár dnech všude úplně vyprodaný. To mě navnadilo ještě víc, takže po příjezdu do ČR jsem se po něm okamžitě sháněla. Chtěla jsem ho ukořistit v Sephoře během pověstných víkendových 20% slev. Tam byl ale také vyprodán. Nezbylo tedy nic jiného než ho za plnou cenu koupit v EL prodejně. Nákupu přesto nelituju. Toto není jen obyčejný pudr, je to opravdový klenot=)


Začnu rtěnkou. Je to Pure Color Long Lasting Lipstick v odstínu 620 Beige. Tato rtěnka byla součástí limitkového displeje a některé znalé prodavačky mě přesvědčovaly, že se jedná o limitovaný odstín. Opak je ale pravdou, je součástí stálé kolekce, takže nákup proběhl v Sephoře a místo obvyklých 670Kč jsem zaplatila kolem 540Kč. Pure Color Lipsticks obecně mám velmi ráda, jsou krásně balené, velmi pigmentované, krémové, hydratační, voňavé (i když nevoní všem) a po nanesení má balzámový efekt. Barva je z kategorie výrazných My lips but better, je přirozená, ale správně podzimní. Určitě se na ní mrkněte.


Oficiální název je Powder Illuminating Gelée, odstín Modern Mercury 01. Balení pudru je úchvatné. Zlatý kompakt s logem EL, uvnitř zrcátko a netypický maxi pěnový aplikátor. Reliéf pudru je vyvedený ve 3D, připomíná hadí kůži. Vše je do detailu propracované. Barva je růžovo-champagne, spíše teplejší tón. Skvěle se s ním rozjasňuje a dá se použít i jako oční stíny, wet i dry. Kromě toho, že je to skvělý rozjasňovač a nemáte šanci ho spotřebovat ani do konce života, je to taky překrásný kousek v každé kosmetické výbavě.




Jaké jsou vaše nejoblíbenější EL produkty? Používáte/doporučujete tuto značku?

úterý 15. listopadu 2011

Ach ty limitky...Essence a Alverde



Dnes tu mám jen rychlý update o nových limitkách, které by byla škoda propásnout. Jako první bych zmínila upíří kolekci od Essence nazvanou Vampire`s Love, o které už jistě víte, ale co kdyby=) Vyprodává se s extrémní rychlostí, takže pokud si plánujete něco pořídit, moc bych s nákupem neotálela. Tato kolekce je jedním slovem úžasná!!

Já jsem si koupila 2 laky na nehty, 01 Gold Old Buffy a 03 True Love. 01 už jsem nalakovala a je nádherný, takže doporučuji. Jak vypadají všechny laky v reálu se můžete podívat tady.

Dále barvy na rty v tubě se šroubovacím aplikátorem v odstínech 01 Bloody Mary a 02 True Love. Vydrží nemožné, ze rtů je jen tak lehce nedostanete a jsou perfektní. Blíže o nich napíšu v recenzi, protože aplikace může dělat někomu problém a já jsem přišla na pár triků, se kterými to jde lépe. Mým favoritem je odstín 01 Bloody Mary, který vůbec není krvavě červený, jak název napovídá, ale fialový. Ukázku najdete tady.

Jako další přichází na řadu gelová tvářenka, která z Essence stojanů mizela jako první. Měla jsem pochybnosti, ale po nanesení vypadá úchvatně. Další must have! Obrázek tady a tady - u Mii je přehnaně silně nanesená, ve skutečnosti s ní můžete docílit velmi přirozeného vzhledu.

Poslední věcí je objemový prášek na řasy, který si ze zvědavostati musí pořídit snad každý...=) Po prvním vyzkoušení musím uznat, že funguje.

Dále je v nabídce paletka očních stínů (za zmínku by asi stál jen olivovo-zlatý stín, což je na paletku málo), třpytivý pudr a parfém, který není až tak špatný, jak se všude píše a i výdrž má docela dobrou. Vůně je těžší, sladká a připomíná Britney Spears Fantasy.



Další limitkou je Alverde Mademoiselle v kartonovém balení, které je roztomilé, ale klidně bych ho oželela a místo toho dala nějaké klasické, neekologicky plastové=)

V některých DM už je od soboty, oficiálně se má začít prodávat od středy.

Já mám momentálně rtěnkovou mánii, takže jsem koupila 2 rtěnky, odstíny 10 Nude a 20 Bordeaux. Rtěnky jsou úžasné, hlavně Nude, bez třpytek, ale ne klasicky matná, má takovou příjemnou krémovo-gelovou konzistenci. Bordeaux je věrná svému jménu a na podzim se hodí. Cena 79Kč. Ukázka na rtech tady.

Dále tvářenka 20 Rose, která je opravdu nádherná, velmi jemná, se třpytem, ne přehnaně pigmentovaná, takže se s ní jednoduše pracuje. Cena něco málo nad 100Kč, což není úplně málo, ale neodolala jsem, protože barva je povedená.

Ukázky celé kolekce najdete tady.

Stíny byly také pěkné a stojí za zvážení, tuhý parfém není vůbec cítit, linky jsou nic moc, stejně tak jako pudry.

Podrobnější recenze budou následovat.


Máte něco z těchto kolekcí? A jak jste spokojené?