pondělí 13. června 2011

Můj návod na zdravé, krásné, lesklé, voňavé a natočené vlasy=)


Dnes vám představím své oblíbené vlasové produkty. Moje vlasy jsou dlouhé a jemné, takže neustále řečím objem zpevnění a vyživení=) K tomu používám osvědčené prostředky, jmenovitě:

Henna - ořechově plavá
Lush Trichomania tuhý šampón
Lush Jungle kondicionér
Vosk na vlasy (na fotce Balea, ale poslouží jakýkoliv)
Pantene Aqua Light Spray Conditioner 


Lush Trichomania - bez nadsázky nejlepší šampón, jaký jsem kdy vyzkoušela. Ze začátku jsem měla strach, jak snadno se bude používat, ale zbytečně. Krásně pění, voní po kokosu, jemné vlasy posílí a dodá jim objem. Nevýhodou je, že docela rychle ubývá a cenově není nejlevnější, ale této `investice` v žádném případě nelituji.

Lush Jungle je kondicionér, který si mě získal spíše svou vůní než účinkem. Obvykle kondicionéry nepoužívám, protože mi příjde, že zatěžují vlasy a ubírají na objemu, což ale může být jen můj případ. Jungle se nanáší trošku složitěji, vlasy se s ním musí párkrát přejet, než se celé obalí. Kondicionér zásadně dávám jen na dolní polovinu vlasů, obloukem se vyhýbám nanášení přímo ke kořínkům. Po použití se vlasy lehce rozčesávají a ještě dlouho je z nich cítit ta nádherná vůně. 


Vosk na vlasy (na fotce Balea, ale poslouží jakýkoliv) - používám ho tak, že po sundání natáček vetřu malé množství do loken a tím dodám vlasům texturu, takže vypadají silnější a vlny déle vydrží. Hodí se i na vytvoření tzv. plážových vln, tedy nedbalého účesu, který působí přirozeně, ale drží si svůj tvar.

Pantene Aqua Light Spray Conditioner - vlasy jím pop umytí přestříkám a po vysušení pozoruji větší objem. Existuje spousta podobných přípravků, já zrovna používám tento a vyhovuje mi, příště ale koupím něco jiného, aby si vlasy příliš nezvykly. 

Henna (ořechově plavá) - to je tajemství, které mé vlasy mění k nepoznání. Snažím se používat 1x měsíčně, celý proces barvení je poněkud zdlouhavý a náročný na provedení, ale výsledek stojí za to.  Po použití vypadají vlasy jako po melíru, henna krásně zvýrazní vyšisované pramínky a dodá jim zlatavý nádech. Kromě krásné barvy jim dodá na síle, zpevní je a ozdraví. Všem doporučuji vyzkoušet! 



Elektrické natáčky Remington jsou pro mě nepostradatelným pomocníkem. V balení jich je 20 ks ve třech různých velikostech,  ohřejí se za 2 minuty a můžete začít natáčet. Obvykle je nechám 45-60 minut pro dlouhotrvající vlny, ale u kratšíh vlasů postačí i půlhodinka. Před použitím nanesu na suché vlasy trochu tužidla, natočím, přelakuji a po sundání natáček vlny promáčknu v ruce s trochou vosku, aby lépe držely tvar. A hollywoodské vlny jsou na světě=)


A jaké jsou vaše osvědčené přípravky na vlasy?