úterý 21. prosince 2010

The Bronzed And The Beautiful


Všechno to začalo tím, že jsem chtěla vyzkoušet slavný Too Faced Pink Leopard blush/bronzer. Když byl Pink Leopard v košíčku a já měla namířeno k pokladnám, všimla jsem si, že za podobnou cenu si můžu pořídit celou sadu nejoblíbenějších Too Faced bronzerů a navíc dostanu krásný baby kabuki štěteček, ketrý je snad nejměkčí na světě=) Všechny bronzery jsou v mini velikosti, ale upřímně, nepamatuji se, kdy jsem naposledy, jak se říká, `hit the pan` bronzeru nebo tvářenky=) Nebylo tedy o čem přemýšlet a domů jsem si hrdě nesla sadu The Bronzed and the Beautiful.

Jak už jsem napsala, sada obsahuje 3 z nejprodávanějších bronzerů této značky (která je v bronzerech opravdovým přeborníkem) v mini velikosti a jako dárek Baby Flatbuki Brush. Na první pohled je podobná klasickému kabuki štětečku, ale ve skutečnosti je plochá a krásně se s ní konturuje.

Prvním je bronzer s názvem Snow Bunny ze série Carribean in a Compact. Je to bronzer pro světlé typy pleti, vhodný hlavně pro zimní období. Spíše než barvu dodá zdravě působící přirozený třpyt s bronzovým nádechem. Je složen ze 4 odstínů, v každém z nich dominují zlaté odlesky. Opravdu revoluční věcička.

Druhým v pořadí je Sun Bunny, který už v sobě nezapře opravdový bronzový bronzer=) Skládá se ze 2 barev, světlejší a tmavší. Krásně se s ním konturuje, je pigmentovaný, ale jen tak akorát. Nemusíte se bát, že to s ním přeženete. Není do oranžova ani do červena, což je jedna z nejdůležitějších věcí, které u bronzeru oceňuji.

Do třetice tu máme už zmiňovaný Pink Leopard, který neskutečně lahodí oku. Esteticky se na něm tvůrci vyřádili. Ale jeho funkčnost nezaostává za jeho krásou. Naopak. Jde o bronzer/tvářenku s dávkou rozjasňovače. Po smíchání všech barviček vznikne hnědo/rúžovo/červený odstín, který vypadá přirozeně a dodá pleti zdravý, `flushed` look.

Rozhodně doporučuji, pokud chcete vyzkoušet víc věciček a nechcete investovat pouze do jednoho produktu.

neděle 12. prosince 2010

Too Faced Lippies

Teď se pro změnu budu věnovat přípravkům na rty, které jsou více než lákavé. Jak lesk, tak tužka na rty byly na stojanu s 50% slevou (každý za cca 200 Kč), takže moje rozhodování bylo vcelku jednoduché.

Luster Liner je krémová jumbo tužka na rty, kterou jde použít jak na konturování, tak na celé rty. Nanáší se velmi lehce, vydrží dlouho (dolů ji jen tak nedostanete). Narozdíl od jiných tužek nevypadá matně, přelévá se do různých odstínů. Já jsem si vybrala odstín Ayoka, který je popsán jako Beige, ale je spíš do bronzova. Výhodou je přiložené ořezávátko, které je dost silné na to, aby zvládlo plastové tělo tužky.


Opravdu zvědavá jsem byla na lesk s veselým názvem Girls Dig Pearls, odstín Mermaid. V tubě hraje lesk všemi barvami, od zelené, oranžové, béžové až po růžovou. Podle popisu je v lesku prach z pravých perel=) No nevím jestli jde o pravé perly, ale určitě ucítíte v lesku trošku větší částečky, které dodávají zmíněný perleťový lesk. Voní mentolově. Ač nejsem velkým stoupencem mentolu v přípravcích na rty, tady mi vysloveně nevadí, vůně velmi rychle vyprchá a brnění není cítit vůbec.

Samotný lesk je dost světlounký, vynikne až když se nanese přes rtěnku. Zkoušela jsem ho s Too Faced Free Love nebo s novou rtěnkou Alverde (Tajun, 123) a vypadá nádherně. Každou rtěnku ozvláštní a odá rtům 3D efekt.




DUPE ALERT! Pokud chcete podobny efekt za malo penez a ozelite drcene perly=)), tak doporucuji ruzovy lesk od Essence s modro/fialovymi odlesky...zvladne v podstate totez.

Horní obrázek z www.cosmopolitan.it

sobota 11. prosince 2010

Too Faced Eyeshadows - Mono & Duo

Recenze produktů Too Faced začnu od výrobků, které jsem používala skoro každý den od doby, co jsem si je pořídila. Jsou to oční stíny. Začnu pěkně od začátku. Jako správný beauty addict je pro mě obal skoro stejně důležitý jako jeho obsah.

Samotné balení stínů není ničím převratné, plastové s průhledem uprostře a magnetickým zavíráním. Co se mě ale potěšilo a rozesmálo jsou citace, které jsou umístěné na papírových krabičkách, např. `Invest in make-up, not Wall Street`, `I am prisoner of my beauty`, `Why to be beautiful, when you can be gorgeaus`=) Tento nápad se mi strašně líbí a povznáší šminky na něco víc, na čem vlastné dost záleží=))

A teď zpátky k produktu samotnému. Kvalita těchto stínů je fantastická. Jsou sametově hebké, nanášejí se krásně, žádné creases, žádné opadávání, drží barvu. Odstíny jsou velmi slušivé a nositelné, vypadají dost podobně, ale na očích vyniknou každý jinak.

Na obrázku jsou (zleva doprava) Lovey Dovey, Glamazon a Totally Toasted. Všechny jsou úžasné, Duo Lovey Dovey je popsáno jako Saable Brown & Fawn Shimmer, počeštěně by to byla tmavší studená hnědá s šedavým nádechem a taupe/šedá/champagne světlejší barva. Ideální na jemné kouřové líčení, ale barvy se dají použít i samostatně na každodenní jemný nádech. Moje nejoblíbenější kombinace.

Byla jsem tak nadšená kvalitou a barvami prvního duo, že jsem si běžela pro další, tentokrát mono stín s názvem Glamazon. Jak už název naznačuje, jde o `glamózní`=) barvu ve stejně dobré kvalitě jako první kombinace. Je velmi podobná silver fawn z prvního dua, ale je trošku teplejší, není v ní tak znatelný šedý metalický nádech a je velmi nositelná, super na každodenní `one swipe` líčení.

Třetí duo nese název Totally Toasted, takže trošku bronzu na závěr=) Skrývá pískově zlatý a tmavší medově bronz odstín. Krásně se hodí k teplejším tónům a jeho opravdové žně přijdou spolu s letními měsíci.


Cena za tyto klenoty je na hranici běžné dostupnosti, a to 390 Kč. Po 20% slevě, kterou má Sephora skoro každý měsíc by vyšel na cca 310 Kč. Je třeba dodat, že poměr kvalita/množství/cena je velmi dobrý. Za stíny jsem nikdy nebyla ochotná utrácet větší částky, takže Chanel, Lancome, Guerlain mě nechávají naprosto chladnou. To co nabízí Too Faced je opravdu na českém trhu unikátní, co se týká barev i kvality, takže 300,- se mi zdá jako fér cena=)

Jinak tento typ stínů je velmi podobný těm od Urban Decay nebo Benefit Velvet e/s

(Dolní řada zleva - Lovey Dovey + tmavší odstín z Totally Toasted, Horní řada zleva - Glamazon a světlejší odstín z Totally Toasted)

středa 8. prosince 2010

Too Faced - Nice To Meet You!


Na úvod bych chtěla omluvit svoji delší nepřítomnost, ale nemusíte mít strach, už jsem zase zpět a plná energie, potřebné k novým článkům.

Doufám, že vás potěším sérií článků o kosmetice Too Faced. Jejich produktů se mi doma nashromáždilo dost na to, abych mohla značku ohodnotit jako celek a vyzdvihnout výrobky, které zato opravdu stojí. A není jich málo=)

Výhodou je, že značky typu Too Faced, Benefit nebo Smashbox má Sephora často ve slevě, aby na značku upozornila a nalákala potenciální zákazníky. Přidejte k tomu akce typu 1+1 zdarma, nebo 20% slevu a máte jasno, kde se u mě vzalo tolik jejich věciček.

Dejte mi prosím vědět, jestli vás nějaký výrobek zajímá podrobněji, abych věděla jakou recenzí mám začít. V podstatě jsou 3 kategorie

a) oční stíny (mono, duo a paletka Natural Eye)
b) bronzery
c) rtěnka, lesk, konturka